Volkswagen Passat: benzinepomp

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 142 kw V6

Als deze auto enige tijd heeft stilgestaan wil hij lastig aanslaan de oorzaak is dat er onvoldoende benzinedruk is, nu ben ik gewend dat bij vw bij aanzetten van het contact of bij het openen van de lv deur de benzinepomp even gaat lopen om zo de benzinedruk op te voeren bij deze auto gebeurt dat niet en moet eigenlijk altijd 2 keer starten om hem direct te laten aanslaan.
weet iemand of bij deze auto de benzinepomp ook moet gaan lopen bij het aanzetten van het contact of was bij deze auto nog niet gebruikelijk?

gert

nsu_quickly

Geplaatst door nsu_quickly (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

gert, wat versta je onder enige tijd?

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

is het filter al vervangen?

nsu_quickly (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=john5686]gert, wat versta je onder enige tijd?[/quote]
als je bedoeld de tijd dat de auto heeft stil gestaan dan is dat een nacht of een hele dag, bedoel je de tijd dat de pomp bij andere modellen gaat draaien bij het openen van het l portier of aanzetten van het contact is dat mijn ervaring ongeveer 1 tot 2 seconden.

gert

nsu_quickly (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=audia4]is het filter al vervangen?[/quote]
Ja het benzinefilter is pas vervangen, voor en na het vervangen van het benzinefilter is er geen verschil merkbaar wel is het zo dat in de koude periode dus nu de wintermaanden het aanslaan lastiger is door de startmotor even te laten draaien waardoor de benzinepomp opstart daarna te stoppen met starten even een seconde wachten en weer starten de motor direkt aanslaat en ook prima op 6 cilinders loopt

gert

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

controleer of er na een tijd stilstaan nog restdruk in het brandstofsysteem zit

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Restrdukproblemen vind je in de terugslagklep die in de pomp gebouwd is, of in de branstofdrukregelaar op de verdeelrail onder de motorkap.

Pomp kun je overigens alleen demonteren met speciaalgereedschap, zonder gaat echt niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.