Volkswagen Passat: olie verbruik

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 142 kw

Wie heeft er ervaring met het olieverbruik van een passat syngro 142 kw V6?
Deze auto heeft 150.000 km gelopen en verbruikt redelijk olie bij het vullen van het carter tot aan de max. markering verbruikt deze zeker een halve liter op de 600 km, bij het vullen tot aan het midden min / max. verbruikt deze een halve liter op de 1500 km ik vindt dit vreemd en heb hiervoor geen verklaring.
De motor is gevuld met shell ultra een vol sent. olie 5w 40 daarbij is de motor kurkdroog en wordt alleen gebruikt op de snelweg met afstanden van meer als 30km per rit.

Heeft iemand hiermee een ervaring en weet een oplossing of is dit normaal voor deze motoren?

gert

nsu_quickly

Geplaatst door nsu_quickly (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Is niet normaal, carterontluchting heeft een filter, maak deze schoon of vervang hem.

nsu_quickly (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=audia4]Is niet normaal, carterontluchting heeft een filter, maak deze schoon of vervang hem.[/quote]
Waar kan ik dat filter vinden?
Boven op de motor loopt een geribbelde slang voor de carterventilatie (is een nieuwe) deze gaat van de rechter naar de linker cilinderkop en daarna naar de achterkant van de motor hier zit een zwart potje met een aantal slangen er aan is dit potje soms het filter wat je bedoeld? zo ja deze is nog nooit vervangen.

vast bedankt voor het antwoord.

gert

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja, even demonteren en kijken hoe het er inwendig uit ziet, meestal is schoonmaken afdoende, zit vaak een lading harde aangekoekte substantie in het potje waardoor de olie die meekomt niet meer naar beneden afvloeit retour naar de motor maar mee gaat richting inlaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.