Volkswagen TRANSPORTER BESTEL TDI 96 KW: bij geluid

Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Mijn Buur , heeft pasgeleden de nokkenas van zijn VW Transporten vervangen plus de bijbehorend klepstoters etc
Alles loopt draait en doet , maar het enige is als de motor ongv 2 min draait er een bijgeluid komt dat lijkt op een scheurend
tjilpend geluid met korte tussen poses , (tjip tjip tjip) , vraagje is is iemand hiermee bekend wat dat zou kunnen zijn ?

bvd

Alexks

Alexks

Geplaatst door Alexks (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Tuurke43 (0), 5 jaar geleden

Dag Alexks, ik ben geen garagist maar heb in mijn jonge jaren nog aan auto's gewerkt. De beschrijving van het geluid doet mij denken aan een V-riem die zou moeten aan gespannen worden? Er bestaat ook een product waarmee je ze kan inspuiten maar ik ken de naam niet. Grtn.

Alexks (0), 5 jaar geleden

Dank je wel , maar helaas is dat het niet , er zijn alleen de hydrologische klep stoters en de nokkenas vervangen, voor die tijd maakte hij dat geluid niet .

toch bedankt voor respons

Alexks

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

De suggestie van tuurke 43 is zo gek nog niet,bij het vervangen van de nokkenas moet ook de distributie riem los en hier voor moet ook de multiriem(aandrijving voor dynamo etc. weggenomen worden.
Misschien ligt de multi riem niet goed in zijn loopgroeven.
het geluid dat je opgeeft is wel gelijkend voor een riem die aanloopt.
Het kan ook nog de distributie riem zijn die aanloopt, tegen een beschermkap b.v.
Om erachter te komen de motor laten draaien zonder muliriem.

Alexks (0), 5 jaar geleden

Ik ga het aan hem door geven , dat hij de rest ook even moet controllen mbt de snaren etc

dank voor suppurt

Alexks

Alexks (0), 5 jaar geleden

Mannen ,

Het is opgelost ... door dat er een kopbout was gebroken en de nieuwe bouten niet goed zaten kwam er een speling tussen de keerringen waardoor er een vreemd piip/tjilp geluid ontstond. hij heeft alles onw gemonteerd en hetr geluid is weg ... Opgelost dus

Dank voor suppert allen .

Alexks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.