Volkswagen Golf: Bij Optrekken Zwarte ROOk!!!

Bouwjaar: 2006

hoi mijn golf TDI 90 pk trekt goed op maar als k hem beetje opentrek zo 4duizend touren dan kom er zwart rook ??? wat kan dat aan liggen als k normaal rij is der nix aan de hand Alvast bedankt

Jeroen5384

Geplaatst door Jeroen5384 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

egr-klep probleem, deze afdoppen en het probleem is opgelost..

paul,

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Het ligt er wel aan waar je je prioriteiten stelt, mij zou een beetje zwarte rook niet zo veel uitmaken, sterker nog --> het is verrekte handig voor bumperklevers!

fedde (0), 18 jaar geleden

is ie al uitgelezen?

OrbeaBoy (0) PRO, 18 jaar geleden

Een TDI die een beetje rookt is normaal, bij hevige rook eens de aanzuigdarmen lucht/ intercooler controleren op scheuren

J&S (0) PRO, 18 jaar geleden

je moet er gewoon een keer stevig mee gaan rijden dat ding zit vol roet..

kom op een warme diesel kan meer hebben als een benzine

laurens6453 (0) PRO, 18 jaar geleden

wat paul zegt,gewoon die egr afdoppen.

Caravelle38 (0), 17 jaar geleden

Vaak is het bij dit soort problemen dat nieuwe autos niet goed worden ingereden...
vaak gaan mensen al wanneer een auto helemaal nieuw is mee lopen blazen, zonder rekening te houden met het inrijden van een auto (5000km)

hierdoor krijg je vaak dat autos al vroeg in de kilometer olie gaan verbruiken en veel gaan roken. als dit het geval is, is er niet veel aan te doen.

maar zoals hierboven geschreven, kan er gekeken worden naar de egr klep..

hoeveel km heeft de auto gedraaid?

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Eerder het nieuwe zuinige rijden veroorzaakt dit, nooit in de toeren, kat dicht, egr vervuilt de luchtinlaat, mixt met de olie van de carterontluchting enzovoorts.
Ik heb de EGR dicht, carterontluchting buitenom met oliescheider, rijdt rustig, maar 1 x in de week met goed warme motor mag ie ff los :D

Caravelle38 (0), 17 jaar geleden

u heeft mijn verhaal waarschijnlijk niet helemaal begrepen, ik ben het met u eens dat een auto en vooral diesel lui word wanneer je altijd langzaam rijdt, maar ik heb het over de eerste 5000 km van een nieuwe auto..! ooit roet gezien met 5000 kilometers???

en daarna kun je blazen wat je wilt!!

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de auto slechts weinig heeft gereden (2006) en er komt overdadig zwarte rook uit ( een TDI rookt altijd wel wat) dan krijgt de motor teveel diesel ten opzichte van de toegevoerde lucht hoeveelheid, deze diesel verbrand niet goed, en roet is het gevolg.

Eerst maar eens zien hoeveel km's de auto heeft gemaakt, en dan verdere prakkezeren ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.