Volkswagen Polo: Bonkend geluid bij accelereren vw polo 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V 55kw (75 pk)

Hallo, vorige week vrijdag heb ik een vw polo gekocht met een km stand van 104.000 km. De vorige eigenaar, van een jaar of 62 schat ik in, heeft de auto zelf nieuw gekocht en altijd keurig dealer onderhouden dus ook optijd alle beurten gehad.

Ik heb alle facturen en de aankoopnota gezien.

Wat wil nou het geval, bij een constante snelheid, dus geen trekkende motor, heel rustig optrekken en rijden, bij 60 km/h al in z'n 5de versnelling bv, loopt hij als een zonnetje en is er niets aan de hand.
Bij het wat door accelereren, tot ongeveer 2500 a 3000 rpm of meer, geeft hij een bonkend geluid aan de linker voorkant, althans zo lijkt het. Bij de garage geweest en die zei dat het 100 % de aandrijfas links was. Deze laten vervangen, vervolgens proefrit maken, blijkt het gebonk er nog steeds in te zitten. Nou heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat het regelmatig voor komt dat bij deze type benzine motoren, de versnellingsbakken van vw niet echt sterk zijn en dat deze dus wel eens vaak kapot gaan en dat dit dus een bekend kwaaltje is van dit type.

1 Is het bij iemand bekend dat deze idd vaak kapot gaat?
2 Hoe kan ik testen om zeker te weten (want het is geen goedkope klus) dat het idd om de versnellingsbak gaat?
3 Wat zou het eventueel nog meer kunnen zijn?

Een wiellager lijkt me niet echt, want die maakt meer een joelend geluid en er zit volgens de garage ook geen spelling op het wiel. Het maakt trouwens geen verschil of je nou op een net ge-asfalteerde weg rijdt of op een klinker weg.

Ik baal hier dus enorm van, want ik heb de polo dus nog maar net en dan krijg je gelijk dit om je oren. Nou moet ik er wel bij zeggen, dat ik het ook al vernomen had tijdens de proefrit en die mensen waren zo coulant om de rekening voor het vervangen van de aandrijfas te betalen, maar ja het probleem is dus nog steeds niet opgelost.

HELP!!!!!!!!

Tommychita

Geplaatst door Tommychita (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tiguan (0) PRO, 13 jaar geleden

Geluiden zijn moeilijk voor ons om te beoordelen vanaf hier. Het zou goed kunnen dat het geluid uit de versnellingsbak komt (komt niet vaak voor) maar laat dat even door een Garage beoordelen.

Om dat te controleren moeten de voor wielen vrij van de grond zijn en wielen laten draaien in de versnelling met een snelheid tot je het geluid naar boven komt.

Wat wel vaak voorkomt zijn de de Banden die niet meer goed zijn (oval of gecupt).

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je het gevoel dat de neus van de auto gaat schudden ALLEEN bij gasgeven? Dan toch probleem in de aandrijfassen,is het niet minder geworden na vervangen van de linkere as?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.