Volkswagen Polo: toerenteller en oliedruklampje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Al een poos brandt het oliedruk-lampje van mijn Polo... meerdere garages hebben ernaar gekeken. Oliedruk is gemeten en is perfect. Sensoren zijn vervangen maar niets helpt.
Mijn toerenteller heeft het een tijdje niet gedaan en ik dacht toen dat het misschien verband kon hebben met het lampje. Volgens de garages kon dit niet.

Sinds kort doet mijn toerenteller waar die zin in heeft... soms wel, soms niet. Feit is: als ie het doet dan brand het oliedruk-lampje en begint ie te piepen. Doet de toerenteller het niet dan brand het lampje ook niet.

Wie o wie heeft hier ooit mee te maken gehad... want nu ongeveer twee maanden is er eigenlijk niemand die me d'r vanaf kan helpen!

groet,

Chris

nollus

Geplaatst door nollus (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Chris,

Waarschijnlijk zit je probleem in het instrumentenpaneel zelf..

Gr Stefan

nollus (0), 13 jaar geleden

Bedankt Stefan,

ik heb net het instrumentenpaneel verwijderd en gekeken of er misschien iets los zat. Dit was niet het geval.

Ik heb een keer op een forum gelezen dat iemand een zelfde probleem had. Hij kreeg toen het advies dat de draden / of de stekker op de dynamo kapot konden zijn. Ik heb vandaag een deel van de draad vervangen tot in de stekker omdat het er inderdaad een beetje zo zo uitzag. De toerenteller doet het nu weer goed. Ik heb er nu alleen nog een lampje bij nl. die van de accu.

Ik wil nu gaan kijken of de spanning-verdeler op de dynamo misschien het probleem is. Ik heb ergens gelezen dat dit ook mijn probleem kan veroorzaken.

moeilijke puzzel dit keer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.