Volkswagen Passat: Bonkend geluid bij remmen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 adr

Hallo allemaal,

Ik zit met het volgende probleem. Mijn Passat uit 97' maakt een hard bonkend geluid als ik hard rem of de rem plotseling loslaat. Ik voel dit niet in mijn pedaal. Hij doet het alleen als ik vooruit rij en met optrekken heb ik nergen last van. Rechtsvoor is het erger dan linksvoor.
Ook hoor en voel ik soms (in het rempedaal) tijdens het remmen een lichte bonk.
De draagarmen zijn nagekeken en waren in orde. Iemand een idee wat het kan zijn want ik wordt er gek van.
Alvast bedankt,

Rinse

Rinse Lenderink

Geplaatst door Rinse Lenderink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

immitatie remblokken die veel te ruim in de remtangen zitten???? (de pasvorm van sommige is gewoon ronduit slecht te noemen. Of ze gaan er niet in of ze zijn veel en veel te ruim)

goede blokken zijn van pagid, textar of jurid, alle origneel toeleveranciers van vw.

Rinse Lenderink (0), 15 jaar geleden

Van buiten lijkt het alsof de wielen even in tegengestelde richting willen draaien. Ik heb zelf het idee dat het ergens aan de ophanging ligt en niet aan de remmen. Je hoort het ook als je bijv: over een stoeprandgootje rijd bij een oprit. Met drempels en klinkerwegen heb ik nergen last van. Kan het met het subframe of de veerpootlagers te maken hebben?

Santa (0), 15 jaar geleden

Wat is er bij de draagarmen nagekeken, HOE is het nagekeken en door wie?

Kijken naar de draagarmen levert vaak weinig op. De auto opkrikken en dan voelen of er speling is werkt niet echt....

Rinse Lenderink (0), 15 jaar geleden

Hoe kan ik dan zien of ze slecht zijn? Er is door een garage naar gekeken.
Het wordt met de dag erger. Iemand een idee wat het kan zijn?

Santa (0), 15 jaar geleden

Wanneer de auto op zijn wielen op de brug staat, moet je hem langzaam tegen een houten balkje o.i.d. drukken en tegelijkertijd kijken naar de bevestigingspunten van de draagarmen. Indien er teveel speling is, zie je dat. Wanneer je de auto opkrikt, is de speling weg vanwege een andere positie van de draagarmrubbers.
Dit type Passat staat bekend om de beruchte draagarmpjes. Er zitten er namelijk nogal wat: per voorwiel 2 boven en 2 onder, dan nog een stabilisator met rubbers en ook nog de bekende kromme verbindingsstangetjes.
Indien je remblokken gewoon "vast" zitten, denk ik toch dat het een setje nieuwe draagarmen wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.