Volkswagen Golf IV: Brandstofverbruik

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: AXR 74Kw

Kan iemand mij meer uitleg geven over het voorgloeisysteem van Golf 4 uit 2003 met motortype: AXR 74kw
Nu het vriest lijkt het erop dat tijdens het eerste momenet van koud starten de motor even op 3 cilinders loopt. Voorgloeilampje gaat op gebruikelijke manier uit en er is ook geen zichtbare foutmelding.
Nu valt het mij ook op nu het vriest mijn brandstof verbruik sterk toeneemt, is het mogelijk dat het gloeisysteem niet voldoende nagloeit?
Zijn uberhaupt de gloeispiralen makkelijk te vervangen van deze auto?

Wie wil mij uitleg geven

Exclusief

Geplaatst door Exclusief (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Kleo

Hoe is het verbruik gecontroleerd ?

Gr Stefan

Exclusief (0), 14 jaar geleden

Via de verbruiksmeter in het dashbord. Het gehele jaar een verbruik van + 5.3/100KM en nu naar 5.8/100KM.
Valt mij ook op dat pas na 15/20km het verbruik pas naar normale waarde zakt. Duurt per saldo veel langer voordat het verbruik de gemiddelde waarde aanneemt.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat is geen goede meting! Vol tanken, leeg rijden, km stand noteren, weer vol tanken en de km's delen door het aantal getankte liters..

Daarbij is het niet veel gestegen volgens de computer, en dat kan meerdere factoren hebben, je rijd niet telkens dezelfde weg, met dezelfde snelheid en telkens dezelfde afstand, ook de conditie van de motor speelt een rol net zoals de temperatuur en nog tig dingen.

Exclusief (0), 14 jaar geleden

Stefan,
Begrijp wat jij zegt, toch rijd ik jaren zelfde trajact en wat ik nu zie is anders als eerder. Ook zelf bereken ik na het tanken het verbruik en ook hier zie ik een stijging van verbruik terug. Het is allemaal niet heftig maar ik wil het begrijpen vandaar de vraag over het gloeisysteem waar het me om is begegonnen om daar een antwoord op te hebben.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou thermostaat defect kunnen zijn. Dan blijft de motor lang te koud.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Exclusief]vandaar de vraag over het gloeisysteem waar het me om is begegonnen om daar een antwoord op te hebben.[/quote]
Het gloeisysteem heeft niets met het verbruik te maken....
Dat de motor op 3 cil aanslaat zou een defecte gloeistift kunnen zijn.

Gr. paul

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

En het vriest nu dus duurt het langer voordat de motor warm wordt dus met een langere tijd een koudere motor rijden dus meer verbruik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.