Volkswagen Transporter: cardanas los

Brandstof: Diesel

hallo,

ik rij met een VW T3 van 81. mijn cardanas is losgeschoten tijdens het rijden.
ik wil deze terug bevestigen met nieuwe bouten maar de insteekplaatsen komen niet overeen met de plaatsen van de bouten. kun je de twee stukken van de koppeling draaien? want ik krijg geen beweging in geen van de twee zodat ze passen. ik ben wel een leek. wie heeft tips hierover aub?
dank je!

stephanie

Geplaatst door stephanie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

en als je de wielen even vrij van de grond maakt en dan eens aan de wielen draait die aan de cardan zitten

T3busding (0), 1 jaar geleden

De zogenaamde homokineten zitten met 6 bouten ieder vast in de flenzen op de V-bak. Dat zijn M8 bouten, origineel zijn die 10.9 kwaliteit. Ze zijn z.g binnen-zeskant bouten en hebben een geribbelde veerring onder de kop. De (aziatische?) 8.8 bouten zijn niet goed genoeg voor deze belasting.
Het aantrek moment op de 10.9 bout is 45 N.m. Doe je dat niet dan vallen ze eruit. Je moet de holtes in oude bouten goed schoonmaken zodat de tool er helemaal in kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.