Volkswagen Transporter: cardanas los

Brandstof: Diesel

hallo,

ik rij met een VW T3 van 81. mijn cardanas is losgeschoten tijdens het rijden.
ik wil deze terug bevestigen met nieuwe bouten maar de insteekplaatsen komen niet overeen met de plaatsen van de bouten. kun je de twee stukken van de koppeling draaien? want ik krijg geen beweging in geen van de twee zodat ze passen. ik ben wel een leek. wie heeft tips hierover aub?
dank je!

stephanie

Geplaatst door stephanie , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

poppekast PRO, 13 jaar geleden

en als je de wielen even vrij van de grond maakt en dan eens aan de wielen draait die aan de cardan zitten

T3busding, 3 weken geleden

De zogenaamde homokineten zitten met 6 bouten ieder vast in de flenzen op de V-bak. Dat zijn M8 bouten, origineel zijn die 10.9 kwaliteit. Ze zijn z.g binnen-zeskant bouten en hebben een geribbelde veerring onder de kop. De (aziatische?) 8.8 bouten zijn niet goed genoeg voor deze belasting.
Het aantrek moment op de 10.9 bout is 45 N.m. Doe je dat niet dan vallen ze eruit. Je moet de holtes in oude bouten goed schoonmaken zodat de tool er helemaal in kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.