Volkswagen Golf III : Centrale vergrendeling werkt niet logisch

Bouwjaar: 1997

Hallo mensen

Ik heb hier een Golf 3 variant waarvan de cv af en toe niet goed werkt. Als je 'm op slot doet en daar na weer opent kan 't zomaar zijn de rechterdeuren niet open willen, ook niet als 't pinnetje omhoog getrokken wordt.

Wat mij opvalt is dat als je de auto opent de pomp door blijft lopen. Als je 'm sluit doet hij dit niet. Aangezien er maar 1 slang op de pomp zit denk ik niet aan lekkage.
Nou hoor ik wel vaker dat de pompen stuk gaan, maar kan dit ook aan de pomp liggen of wordt de pomp nog weer aangestuurd door een of ander stuurapparaat wat parten kan spelen?

Misschien dat iemand wat weet?

bvd Henk Jan

Henkjan_80

Geplaatst door Henkjan_80 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

lekkage kun je toch testen door er een vacuum pompje op te zetten (remontluchtingspompje)zit deze in de kofferbak rechtsachter??maak hem maar eens open dat printplaatje zal wel problemen geven,heb ook zo'n ongeveer gelijk probleem gehad,op de sloop een andere halen wel de oude meenemen er zitten nogal wat verschillende smaken in

Henkjan_80 (0) PRO, 14 jaar geleden

Omdat het sluiten o.k. maar het openen niet denk ik niet aan lekkage maar aan iets anders. Jij hebt dus ook zoiets gehad en dan was 't dus het pompje?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

sluiten en openen gaat allebij via het pompje er worden alleen andere luchtkanalen geopend of gesloten dat zit allemaal in die pomp unit[quote=Henkjan_80]Omdat het sluiten o.k. maar het openen niet denk ik niet aan lekkage maar aan iets anders. Jij hebt dus ook zoiets gehad en dan was 't dus het pompje?[/quote]

Henkjan_80 (0) PRO, 14 jaar geleden

Daar zat ik ook aan te denken, dat 't een probleem in de aansturing is

@stefan84: Bedankt voor de schema's, hier kan ik zeker wat mee!

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

pompunit let maar op,ga effe naar de sloop hang er een andere aan 2 minuten werk en je kunt heel wat speurwerk uitsluiten

Henkjan_80 (0) PRO, 14 jaar geleden

't Heeft even geduurd. Ik heb er een andere pomp aan zitten, deze werkt op zich goed, hij loopt niet meer door.
Wat ik nog wel heb is dat als je hem op slot doet alle portieren mooi op slot gaan. Doe je het spul daarna weer open zie alle portieren openen (pinnetjes gaan omhoog).
Ondanks dat de pinnentjes omhoog staan kun je beide rechterportieren niet openen. Wordt de zekering van de cv verwijderd en de pinnetjes handmatig een keer omlaag en omhoog bewogen dan gaan ze wel open.

Ik zat te denken dat dan de beide sloten kapot zouden kunnen zijn. Kan dat kloppen of zie ik iets over 't hoofd?

mvg Henk Jan

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

misschien dat je de sloten en stangetjes e.d. een keertje kunt smeren ik heb zo'n vermoeden dat het vacuum niet krachtig genoeg is en wel de pinnetjes omhoogtrekt maar niet ver genoeg omdat ze denk ik wat stroef gaan.

Henkjan_80 (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zitten stekkers aan de sloten, als ik deze eraf haal werkt de cv weer naar behoren. De draden zitten volgens de schema's hierboven aan elkaar vast. Op bijv. de roodwitte draad blijft spanning staan, dus ik denk niet aan een kabelbreuk.

Eigenaar wilde 't hier bij laten omdat 't nu werkt dus niet verder gezocht.

Bedankt voor 't meedenken!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

In elk geval bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.