388 bezoekers online

Volkswagen Golf 4: chaufage en lekken in het interieur ???

Bouwjaar: 1998, Brandstof: diesel, Motorcode: 1.9 sdi

ik heb een accident gehad en heb dit zelf gemaakt ,heb nieuwe radiator moeten steken en volledige voorbouw ,+nieuwe airbags vooraan + gordelspanners en sturing , alles in orde dacht ik maar nu had ik al gezien dat mijn vloer aan de bestuurderskant volledig drijfnat was ,voor en achteraanlinkse kant ook , ik dacht raam laten open staan of zoiets ,volledig alles eruit gestofzuigt maar 1 week later begint ineens mijn lichtje te branden van mijn water en wat zie ik volledig waterbakje leeg van de radiator en wat me toen ook opviel was dat het binnen de vloer aan de linkerkant volledig terug drijfnat is ,voor en achteraan maar ik heb het ongeluk rechtsvooraan gehad , weet iemand wat daar het probleem zou zijn , mijn gedacht was al dat eventueel de chaufage lekt binnen en dat zo het water op mijn binnenbekleding loopt en zo naar het laagste punt van de auto en dat is de vloer , kan iemand mij hier raad geven ...

bedankt bij voorbaat

mvg sven

svendw

Geplaatst door svendw , lid sinds 12 jaar geleden

10 Reacties

0

jan T, 12 jaar geleden

sven het is moeilijk zo tebeoordelen het is goed mogelijk dat het zo is als je schrijft.
als het gewoon water is spuit dan met de waterslang de wagen af en kijk waar het vandaan komt.
controleer ook de waterafvoer onder de paravan bij de voorruit want als die verstopt zit dan kan het water ook naar binnen komen.
als je airco hebt is het ook mogelijk dat het condens water naar binnen loopt als de afvoer daarvan verstopt zit kijk dan ook deze na.
als het koelvloeistof is dan zal het je kachelradiateur zijn.

groetjes jan.

0

svendw, 12 jaar geleden

ik heb geen airco ,dus dat kan het al niet zijn , en er is een nieuwe ruit gestoken en toen heb ik dat ook gecontroleert of er niks verstopt was in de waterafvoeren links en rechts en alles was ok + ik heb ze nog extra schoon gemaakt ,

maar waar zit de chaufage van een golf4 en is dat moeilijk om dat te controleren en/of te demonteren of eruit te halen ????

0

jan T, 12 jaar geleden

ik neem aan de je onder de chaufage de kahelradiateur bedoelt deze zit in het dashboard en dit moet om daar bij tekomen gedemonteerd worden.
maar je moet wel zeker weten dat het hierdoor komt dus controleer dat eerst goed.

groetjes jan.

0

svendw, 12 jaar geleden

ik bedoel dus waar de darmen van de radiator toekomen met warm water , maar hoe kan ik da nu testen of zoeken als je daar niet aankunt of ziet ? of kan je dat wel testen of zien ?

0

jan T, 12 jaar geleden

je kan het koelsysteem onder druk zetten en controleren of en waar de lekkage zit.
is het de kachelradiateur dan zie je dat doordat de koelvloeistof uit de onderkant van de unit komt druppen mits het erg is natuurlijk.

groetjes jan.

0

poppekast, 12 jaar geleden

is het nou koelvloeistof of is het water?
als het water is paravan loshalen onder der ruitenwissermotor zit een kap daar komen de draden naar binnen daar lekt ie waarschijnlijkvia de afdichting die beginnen te rotten
die kap vervangen

gr.marco

0

svendw, 12 jaar geleden

en waar zit die kachelradiator dan juist weet je dat , waarschijnlijk aan de bestuurderszijde en kan ik dat zien als ik iets demonteer , onderaan die beschermkap aan de pedalen of misschien de wijzerplaten ,ale ik bedoel het geheel dus e van toerenteller en kilometerteller enzo ,zit ie daarachter of is het eerder in het midden achter de radio ??

nogmaals bedankt al voor de vele antwoorden ;-)

0

svendw, 12 jaar geleden

[quote=poppekast]is het nou koelvloeistof of is het water?
als het water is paravan loshalen onder der ruitenwissermotor zit een kap daar komen de draden naar binnen daar lekt ie waarschijnlijkvia de afdichting die beginnen te rotten
die kap vervangen

gr.marco[/quote]
het moet wel koelvloeistof zijn want mijn bakje van de radiator loopt stillekes leeg om de kleine week is hij leeg

0

poppekast, 12 jaar geleden

die kachelradiateur zit achter de radio om deze te vervangen moet je het complete dashboard uitbouwen echt alles

maar die dingen lekken bijna nooit bij golf 4

0

poppekast, 12 jaar geleden

om dit te controleren moet het koelsysteem op druk gezet worden eerst alles droogmaken systeem op druk zetten en kijken of die niet zakt en controleren bij het gaspedaal of het daar niet weer nat wordt

voor hetzelfde geld is de waterpomp van de motor die lekt

gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.