Volkswagen Golf: chiptuning

Bouwjaar: 1997

Ik kan een chip kopen voor mijn golf 3 TDI met AHU motor uit '97.
Prijs: 199,- euro's. Er is echter een probleem: de chip moet ik dan zelf plaatsen! Is het mogelijk dit zelf te doen (solderen in de computer of dergelijke) of moet hier een bedrijf met ervaring aan te pas komen?

ruudgolf

Geplaatst door ruudgolf (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

TDIPower11276 (0) PRO, 19 jaar geleden

Koop liever een kant en klare, die kunnen goedkoper zijn en
ook gelijk plug en play. stekker verbindingen en al.
dit soort dingen doen meestal gevorderde monteurs.
Als je het zelf kan: Prima.

succes

marioridder (0) PRO, 19 jaar geleden

Kant en klare met stekkerverbinding zijn niet zo duur 125,-
Je kunt hem ook makkelijk weer eruit halen, doorverkopen of overzetten naar andere TDIs Bijv golf4 audi seat etc.

Succes

Tom11515 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gebruik die dingen alsjeblieft niet!! Zo'n "goedkope" powerbox kan nog weleens een heel duur geintje worden. Het enige wat die dingen doen is de computer voor de gek houden en zorgen dat ie meer brandstof toevoegd. Haal zo'n ding eens uit elkaar het enige wat binnenin te vinden is is een piepklein weerstandje en een potmetertje totale kosten: nog geen 10 euro...
Ga liever naar een tuner die de orginele software aanpast.
bijv. www.Digicar.nl

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden


hoi,


opzich is een box wel een idee,

ten eerste je kunt hem meenemen naar een volgende vw, dit lukt jou niet bij een vaste chip. die geef je uiteindelijk kado. aan de nieuwe eigenaar. ( dank je wel )

koop je een powerbox.. koop dan niet zo'n peppie en kokkie powerbox zoals op marktplaats.. (vanaf 69,euro ) dat is speelgoed. ( made in china )
deze zie je wel meer met 2 schoefjes er op..( meer en minder weerstand op de pomp )(en het inschakelmoment )

deze kun je zelf ook wel maken door een weerstand tussen de aansturing van de brandstofpomp te monteren (2,euro matriaal) dit zit namelijk in die goedkope powerboxen.

deze powerbox lijkt goed maar jou auto gaat roken als een kolenboot.. ( je kat raakt verstopt ) vandaar dat fabrikanten mede zeggen leeg halen die kat.

zorg dat je een digitale powerbox in handen krijgt deze past zowel de turbodruk als het luchtmengsel aan ( dan rook de auto niet overmatig meer dan anders )

nu kom je aardig in de buurt van een vaste chip..

dat roken wat je ziet met de goedkope powebox dat komt om dat deze alleen maar meer brandstof ( weerstand op de pomp ) geeft maar niet meer lucht opbrengst, verhoogt ook de turbodruk niet.

dus zo krijg je een onjuiste brandstof luchtmengsel verhouding en dat geeft zwarte rook pluimen.

onvolledige verbranding.



paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.