Volkswagen Passat: cilmatetronic werkt niet optimaal

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdI

hoi mijn airco werkt niet naar behoren, ik heb de airco vandaag opnieuw laten vullen met de daarbij behorende lektest. hij was dus niet lek maar er zat wel te weinig koelmiddel in. 275 gram zat erin terwijl er 600 gram in hoort te zitten. op zich geen probleem omdat dit velvuldig voorkomt. maar het probleem is dat de airco aanslaat druk opbouwt en dan weer afslaat. dit herhaalt hij continu de uitstroom temp is pakweg 16 a 17 graden terwijl dit een graad of 7 dient te zijn. heb de climate control uit gelezen middels de toetsen die je in moet drukken om de fout code te kunne lezen op de display. deze code is 25B heeft iemand dit eerder meegemaakt zo ja wat is het probleem ?

klootje

Geplaatst door klootje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Draaien de koelventilatoren aan de radiator beiden als je de Airco aanzet?
Je zou de druk moeten kennen die de compressor levert bij werking.

TheoStek (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat komt veelvuldig voor ja dat er te weinig inzit, is tenslotte nalatigheid van de houder..
Het is niet alleen een kwestie van maar laten bijvullen, dan sla je de plank mis.
Een deugdelijk airco onderhoud inclusief periodiek laten vervangen van belangrijke onderdelen behoort ook tot de airco installatie.

Uitstroom van 16 graden kan natuurlijk niet, dus zonder weer al te veel gaan opsommen wat ik al elders heb gedaan J/C is niet nodig.
Hier geef je wel wat meer uitleg.

Je hebt een te hoge druk/verstopping in het systeem..

Dit had de aircospecialist of wie dan ook moeten zien/opmerken nadat het systeem terug in werking werd gesteld.

klootje (0), 15 jaar geleden

Hoi Theo. de specialist in dit geval was een hoofd monteur van kwikfit. Mijn lage druk is 2.0 bar en de hoge is 13.0 bar. Bij de test was de omgevings temp 28 graden en hij gaf als uitstromm een temp aan van 10 graden. wat ik wel zag was dat de lage druk opliep tijdens het stationair draaien en daarna stopte de airco er mee. De druk daalde en sloeg vervolgens weer aan. Aks ik rijd heb ik heir geen last van althans niet dat ik het merk. de temp is vrij constant, ik vergelijk men climate control misschien te veel met de airco van men vento die naar mijn belevenis veel kouder was. Ik heb trouwens de auto nog geen jaar in men bezit en achte het ook niet nodig om er meteen een aircoservice beurt er tegen aan te knallen dit omdat ik verwacht dat de vw dealer dat allemaal wel bij houd. Enfin de auto van men buurman ook een passat levert met deze buiten temps dezelfde uitstroom nagenoeg dus misschien zit het wel tussen men oren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.