Volkswagen Golf 3 1.8 ADZ Variant: Climatronic+luidsprekers

Bouwjaar: 1996

Hallo,
Tussen het stuur en de climatronic zit een roostertje wat een brommend geluid geeft als het contact aanstaat. Weet iemand waar dit rooster voor is en of dit geluid normaal is.
Oh ja, in het dashbord voor en in de voorportieren zitten luidsprekers, maar in de stekker achter de radio zijn maar 4 aansluitingen bekabeld (alsof er 1 paar luidsprekers zitten). Zijn deze luidsprekers standaard met elkaar doorverbonden? en is dit makkelijk los te koppelen zonder het hele dashbord te slopen?
Vriendelijke groeten, Ronald

Ronald10414

Geplaatst door Ronald10414 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dutch123 (50), 20 jaar geleden

Misschien hoor je het ventilatortje welke in de climatronic zit (ik denk dat VW deze ook heeft, ik ken het van BMW). Deze zuigt lucht aan om te kunnen meten hoe warm het in de auto is. Dit moet omdat als simpelweg de temperatuur in de climatronic gemeten wordt, deze veel te hoog is als b.v. de zon op het dashboard staat.
In mijn auto hoor ik hem niet, mogelijk is hij bij jou vervuild of zijn de lagers versleten.

Ronald10414 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, soms zit hij inderdaad vol met stof.
Weet je toevallig ook iets over mijn andere vraag?
Vriendelijke groeten, Ronald

dutch123 (50), 19 jaar geleden

Kijk eens wat voor speakers er gemonteerd zijn. Mogelijk zitten er tweeters in het dashboard en breedbandige luidsprekers in de portieren. De tweeters zouden dan via een hoogdoorlaatfilter (simpele condensator en enkele uF) parallel staan ander andere speakers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.