Volkswagen Golf III: Raar geluid/gevoel in voorremmen

Bouwjaar: 1992

Hoi allemaal, als ik met een gang van 80 of 100 van de snelweg afrijd en ik ga remmen dan hoort en voelt het precies zo als of je over de streepjes langs de weg heen rijd, en dat voel je ook op het rempedaal.... deste langer je remt, hoe harder het geluid word.. Zijn de remblokjes(voor) dan af ofzo??

Mvg John

BlueOcean_Dream

Geplaatst door BlueOcean_Dream (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michiel7811 (0), 20 jaar geleden

Nee, dat hoeft niet!
Tenminste het is geen oorzaak van het probleem. Waarschijnlijk is 1 of beide schijven een beetje krom of de geleiders van de klauw zijn te stroef.
Oorzaak bv:
Snelle afkoeling doordat je door een plas bent gereden met hete remmen.
Na een harde remactie voet op rempedaal houden.
Schijven te dun geworden door normale slijtage.
Lekke beschermingsrubbertjes van de klauwgeleiders.
etc.
Als je rustig rijdt kan je er best mee doorrijden maar realiseer je wel dat de auto onvoorspelbaar kan reageren bij een noodstop door ongelijke remkrachtverdeling.
Beste is advies van de garage vragen naar ernst van de situatie en schijven + blokken vernieuwen alsmede geleiders van klauw en blokjes smeren. Probeer ervoor te zorgen dat ze de oorzaak van het probleem (bijvoorbeeld lekke rubbertjes van de klauwgeleiders) achterhalen en verhelpen. Dit is echter niet altijd mogelijk.
Tot zover mijn geklep,
Succes

kdy667 (0), 20 jaar geleden

ofwel een klein barstje in de schijf doet ook heel de auto trillen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.