Volkswagen Golf 2015: dagteller reset zichzelf en tijd verloopt 30 min

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CZC, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 92

Hallo,

Ik heb een aantal weken geleden een golf 7 gekocht uit 2015.
Echter als de auto een dag stil heeft gestaan resetten de dagteller, lange ritten teller (middels radio en boordcomputer)
En de klok staat altijd stipt 30 minverkeerd.
alle andere instellingen zoals radio stations etc worden gewoon onthouden.

Iemand hier ervaring mee of enig idee waar ik zou moeten zoeken? het lijkt me dat als er een probleem met de accu zou zijn ik eventueel problemen met starten zou hebben maar de auto start middels start-stop direct.
waarom de klok 30 minuten verloopt en niet gereset wordt naar 00:00 maakt het zo vreemd

Groet Andy

tientjefieftig

Geplaatst door tientjefieftig (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bert klein (85) PRO, 1 jaar geleden

Storing instumentenpaneel door onjuiste invoer of behandeling.

    Beste Bert,

    Bedankt voor je reactie, maar wat bedoel je hier precies mee? Met de tijd of dagteller instellen lijkt me niet dat iets fout kan gaan qua onjuiste invoer of behandeling? - tientjefieftig (0), 1 jaar geleden
    En mocht dit toch het geval zijn, enig idee hoe het op te lossen is? eventueel laten uitlezen of er een foutcode in de auto zit? - tientjefieftig (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (1610) PRO, 1 jaar geleden

Gerommeld met km stand is een optie kan dashbord raar van gaan reageren of een niet juist uitgevoerde reparatie aan het paneel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.