Volkswagen Polo: Deur gaat bij koud weer wel van slot, maar wil niet altijd open

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Bij koud weer heb ik het probleem dat de deur niet altijd open gaat. De deur gaat prima van het slot af, maar zodra ik de deurgreep bedien gebeurt er niets. Je voelt dan ook geen weerstand in de deurgreep, wat normaal wel zo is. Als ik een half uur met de auto heb gereden (via andere deur naar binnen) en er dus sprake is van een opgewarmd interieur gaat de deur weer prima. Temperatuur lijkt dus van invloed te zijn.

Soms is het nog leuker: de deur gaat ondanks de kou wel open en ik rij naar de kinderopvang (<5 min). Daar wil ik uitstappen, maar dat wil niet want tijdens de rit is blijkbaar het bovenstaande probleem weer ontstaan. Door de korte rit is er ook nog geen sprake van een warm interieur. Ik mag dan naar een andere deur klimmen die wel open gaat, wat gelukkig tot nu toe altijd kon (want alle deuren hebben dit probleem wel eens gehad).

Ik lees op dit forum het een en ander over te strakke kabels (bowden). Kan dat hier ook de oorzaak zijn? De temperatuur is in ieder geval heel duidelijk een factor, want dit is de derde winter dat ik last heb van dit probleem. Kan het hele mechaniek gesmeerd worden? Of gaat me dat niet helpen? Afgelopen zomer is een nieuw slot geplaatst in de bestuurdersdeur. Ik had gehoopt dat dit probleem daarmee ook verholpen zou zijn, maar helaas....

Tips en advies zijn meer dan welkom want nu is het elke dag ergeren.... Het gaat om een Polo Variant.

Humke

Geplaatst door Humke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Audidriver73 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is een bekend probleem, het slot bevriest inwendig.
Enige wat je kunt doen is slot geheel uit elkaar halen en goed in het vet zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.