Volkswagen Polo: Deurvergrendeling werkt niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb een vw polo met de volgende klacht: aan de bestuurders kant werkt de electrische deurvergrendeling niet goed mee, als ik de auto wil afsluiten met de sleutel ( sleutel in het slot, is geen afstand bediening) dan sluit hij de auto niet af, je hoort ook niks.
hij is wel af te sluiten als je in de auto zit en op het knopje in de deur drukt.
Als ik hem dan vervolgens weer wil openen vanaf buiten dan doet hij dit wel, maar als ik dan de deur open gaan ook bijde ramen open aan de voorkant ?!?
ik heb gister de portier opengemaakt en het slot doorgemeten en de schakelaar werkt goed.
wie kan mij helpen met dit probleem ?

Sjaak

Sjaakie62

Geplaatst door Sjaakie62 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Zo te horen zit jouw probleem in de slotcilinder in de deur, de verbinding van cilinder naar het lepeltje breekt nog wel eens af waardoor je de sleutel wel kunt draaien maar dat het deel in het slot (lepel) stil blijft staan, dat verklaard ook dat je ruiten open gaan (comfortschakeling) en dat je bestuurdersdeur niet mee gaat met centrale vergrendeling omdat de lepel in de "open" stand blijft staan. Dus de torx bout in de zijkant deur loshalen en dan de gehele buitengreep naar vooren duwen en trekken zodat je hem kunt verwijderen.

Sjaakie62 (0), 13 jaar geleden

Ricky
Bedankt voor het meedenken, ik zal vanmiddag dit nog eens nakijken, maar volgens mij werkt dit wel goed.
ook kwam een collega van mij nog met een tip.
Hij zei dat er in de sleutels een baterij zit en dat die ook wel eens leeg kon zijn, en dat daardoor deze fout ook voor kon komen ?
is jou hier ook iets van bekend?

alvast bedankt

Sjaak

Sjaakie62 (0), 13 jaar geleden

Ricky, ik heb gister de deurhendel gedemonteerd en idd dat was het euvel, nieuwe ring gemonteerd en het werkt weer als een zonnetje.
Het vreemde is nu alleen nog dat als ik de auto vanaf de pasasiers kant wil ontgrendelen dan gaan ook de beide ramen spontaan open ?!?
mischien nog een tipje
Alvast bedankt

Sjaak

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Is daar niet toevallig hetzelfde aan de hand? (Lijkt zelfde probleem) Of je deurslot van bijrijderszijde is niet goed meer. Laat hem eens uitlezen..
P.S. Dat van die batterij gaat niet op bij jouw auto.

Sjaakie62 (0), 13 jaar geleden

Sorrie voor mijn late reactie, ik heb deurslot nagekeken en dat werkt perfect, mischien idd maar even naar de dealer en uit laten lezen.
een ieder bedankt voor alle hulp.

Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.