Volkswagen Passat: Diameter voorste remschijven

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Afn, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 81

Beste Techniekers,

Voor mijn verlof heb ik bij mijn wagen de voorste en achterste remblokken en schijven vervangen. Maar de voorste hadden een diameter van 288mm. Deze schuurden heel lichtjes tegen de remklauwen. Omdat ik niet veel tijd over had heb ik deze aan de buitenkant met een slijpmolen afgeslepen (de wagen opgekrikt, band eraf en wagen op versnelling gezet en laten draaien).
Maar tijdens mijn vakantie begon de wagen meer en meer trillen als ik remde. Hoogstwaarschijnlijk zijn de voorste remschijven krom getrokken. De ophanging heb ik nagekeken en zie niet direct een speling ergens.
Nu wil ik de juiste bestellen maar op eshop vind ik diameter 280mm en diameter 282mm.
Welk is de juiste afmeting voor mijn wagen?


Alvast bedankt,
Ascioglu Erdar

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Je weet toch nog wel wat je eraf hebt gehaald.De meeste bedrijven leveren 282 of 288.Aangezien 288 niet voldeed lijkt mij de 282 in aanmerking te komen.
Ferry

erdar (0), 5 jaar geleden

Beste Ferry,

Dat is het juist. Ik heb de oude niet opgemeten.
Maar er is ook een type met diameter 280mm. Dit brengt me in twijfel en weet ik niet met zekerheid welk ik moet kopen.

Groetjes,

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Wat zit er achter op.Ook 288.Wat je kan doen is beide bestellen(280 en 282) en die je niet gebruikt retourneren.Ik doe dat altijd bij Mister Auto. Bij koppelingsetjes is dat b.v. handig.Sommige auto,s hebben wel drie verschillende .Het kost je alleen 6.50 retour zenden.
Ferry

ferdinand (60), 5 jaar geleden

En ga je dat doen.
Ferry

erdar (0), 5 jaar geleden

Beste,

Momenteel heb ik hier nog niet veel gedaan. Maar heb wel bij een andere Passat de schijven opgemeten. Bij deze waren ze 280mm.
Bij mijn volgende bestelling ga ik deze laten afkomen.

Alvast bedankt,
Groetjes,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.