Volkswagen Passat: Remdruk valt weg na eenmalig hard remmen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 75

Ik heb een flinke noodstop moeten maken op de snelweg. Hierna meteen het idee dat de remdruk minder is geworden. Hoofdremcilinder vervangen en alle 4 de remmen ontlucht en de auto remde weer als voorheen. Nu na enkele dagen weer precies hetzelfde probleem. Het zal dus denk ik niet aan de hoofdremcilinder hebben gelegen. Directe aanleiding van dit probleem is wel het zeer harde remmen. Wat kan het probleem zijn denken jullie cq wat heb ik stuk gemaakt met dit harde remmen?

Bedankt

ODB-PLUG

Geplaatst door ODB-PLUG , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Geen lekkage ergens , bij de abs pomp bv. ?

ODB-PLUG, 3 jaar geleden

Nog niet gecheckt ga ik spoedig doen. Garagist was er namelijk van overtuigd dat het aan de hoofdremcilinder zou liggen

ODB-PLUG, 3 jaar geleden

Ik probeer het toch weer: probleem nog niet opgelost dus. Hoofdremciliner vervangen, nu 3x ontlucht (niet met een apparaat overigens) maar rempedaal blijft sponzig aanvoelen?

Niemand met een soortgelijk probleem/oplossing?

ODB-PLUG, 3 weken geleden

Nogmaals hoofdremcilinder vervangen maar dit probleem blijft zich voordoen. Helaas staat de auto in het buitenland waardoor ik alleen in een korte tijdspanne op vakantie naar de auto kan kijken. Wat kan het probleem zijn? Remleidingen vervangen? Is dit kostbaar?

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Is het remsysteem volgens voorschrift ontlucht, dus mbv een diagnosetoestel? zo ja, kan de klacht ook in de abs-pomp zitten. gebeurd niet veel, maar komt af en toe wel eens voor.

    Dank Harry voor jouw antwoord. Helaas niet ontlucht met een diagnose toestel, dit is in een 3de wereldland best moeilijk te krijgen. Maar zou het echt daaraan kunnen liggen? Heb wel 3 hoofdremcilinder geprobeerd en misschien wel 6x in totaal laten ontluchten. Dan is het probleem weer even weg en remt de auto goed. Na enkele dagen weer een slap rempedaal. Abs pomp zou ook kunnen. Heb immers erg hard moeten remmen en sindsdien speelt dit probleem al (zie mijn eerste post hierboven) - ODB-PLUG, 3 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.