Volkswagen PASSAT: radio(rsn510 look) trekt accu leeg

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: BZB, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 118

hallo
Ik heb een radio (rns 510 look in mijn passat ingebouwd. nu moet ik de radio met de hand uitschakelen, wat eigenlijk met contact sleutel zou moeten gaan. en na een nachtje over zijn de accu's ook leeg getrokken.

gr ericz

ericz

Geplaatst door ericz (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik weet natuurlijk niet wat het merk van de radio is ,maar ik vermoed dat er nog een z.g.n canbus interface tussen de voeding moet,dat kastje detecteert via de aanwezige canbus bedrading van de originele radio of het contact al dan niet aanstaat.
Als dit niet mogelijk is zal er een via het contact geschakelde draad moeten worden aan gesloten.
De radio zal wel een volle plus moeten houden i.v.m het geheugen.
e.a zal uit de inbouw handleiding wel verduidelijkt worden denk ik

ericz (0), 5 jaar geleden

oké. ik lees ook veel op internet dat voor de leegloop van de accu's. een verouderde can gateway inzit. en dat die waarschijnlijk ook vervangen moet worden

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik heb hier wel een linkje https://www.my-gti.com/1101/upgrading-2n...
Deze amerikaanse site bied heel veel info,maar ik denk niet dat een ander gateway de oplossing is,wagen te nieuw(zit al een nieuwere versie van de gateway in en het is geen rcd 310 of rns510.
anyway,op het internet wordt bij deze "kloon"radio"s wel gesproken over een aparte interface of decoder die gebruikt zou moeten worden,die moet dan wel geleverd worden door de fabrikant van betreffende radio.(i.v.m.verschillend can protocollen.
hoop dat je er wat aan hebt.

ericz (0), 5 jaar geleden

oke top bedankt. ga vandaag ff langs de dealer. hou je op de hoogte.

ericz (0), 5 jaar geleden

het probleem is opgelost. ik heb vanuit de radio de dunne rode kabel eruit getrokken. Dit heb ik van een Duitse forum. het blijkt dat de radio een geschakelde stroom heeft,en een constante stroom.. de radio schakelt nu automatisch aan en uit met sleutel.

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is,bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.