Volkswagen Golf V: Dieselend starte

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

Hoi
Weet iemand wat dit kan zijn? Mijn golf 5 benzine start dieselend als de auto langer dan 6 uur stil staat.

Mvg

ralf_18

Geplaatst door ralf_18 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Je bedoeld een ratel van ongeveer 2 seconden en daarna is de motor stil? Zo ja, dan de distributieketting met spanner en de nokkenasversteller vervangen.

ralf_18 (0), 10 jaar geleden

Ja dat bedoel ik. Bedankt voor t reageren!
Is zoiets vervangen duur in kosten? ( ik ben niet zo thuis in die wereld)

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Durf niet te zeggen wat het kost, zou als ik jou was ff zoeken/googlen naar een garage die veel met vw/audi/seat/skoda doet en het hun vragen. Ook is dit een bekend probleem bij heel veel vw's (nu nog steeds) en er is hier op het forum wel vaker over gesproken.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Is toch de nokkenasversteller die kapot is?.
Is een gekend probleem,kosten weet ik zo niet uit mijn hoofd,was niet weinig in ieder geval.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja klopt maar vaak is de ketting ook opgerekt (echte kettingproblemen begonnen bij dit blok) dus dan ook de spanner meenemen voor die paar tienjes extra. Ook kan het nog liggen aan het oliefilterhuis die in het distributiedeksel zit gemonteerd, de olie kan hiervan wegzakken dus oliefilter leeg en de toevoer daar naartoe maar dat kwam niet vaak voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.