Volkswagen Golf: dieselpomp vervangen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600

Goede dag allemaal,
Ik heb een golf caddy met open laadbak gekocht uit 1992. Het diesel motortje (1600) loopt prima, maar ik kan hem geen gas geven. Hij reageert niet op het gaspedaal en ook niet op de klep van de pomp als ik die met de hand bedien.. Stationair loopt hij prima.
De auto heeft lang stil gestaan en er zat veel vuil in het filter, dus ik heb er een kannetje dieselolie bij gezet met een slangetje rechtstreeks op de pomp.
Moet ik hiervoor de totale brandstofpomp vervangen of is dit te repareren ?????
Ik hoor graag en bij voorbaat bedankt voor je reactie

Wim van Ham

Geplaatst door Wim van Ham (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Mogelijk vervuiling bij de ingang van de brandstofpomp? vervuiling weghalen en nieuw filter goed ontluchten.

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

een paar liter verse diesel mengen met een fles brandstofcleaner voor diesel, de aanzuig en retourslangen op een losse fles aansluiten waar dit mengsel in zit en de motor een tijdje hierop laten lopen. dikke kans dat de boel los komt en weer werkt als van ouds. Schottenpompje in de brandstofpomp zal last hebben van verkleefde schotjes en brengt te kort op om het regulateurmechanisme te laten werken. (er van uitgaande dat er niet aan de pomp geknoeid is. dit probleem kan ook ontstaan door verkeerde basisafstelling)



verder is het advies de tank geheel leeg te halen (dus onder de auto vandaan halen en echt leeg maken) en te spoelen. leidingen ook doorblazen.

Wim van Ham (0), 11 jaar geleden

Erg bedankt voor je reactie en ik heb dit gisteren geprobeerd en de auto zeker een uur laten draaien, maar geen resultaat.
Ik weet zeker dat er aan de pomp niet is gewerkt, want vorige week deed hij het prima, maar nu niet meer.
Ik ga maar eens kijken wat reviseren kost.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Wim ; gas geven bij een diesel doe je door een veer te spannen in de pomp. Voor dat je het ding van je motor haal zou ik eerst kijken of er wat aan die bediening schort.
Je moet wel horizontaal onder het deksel kunnen kijken . Dit is om goed te zien wat je doet. VOOR dat je die deksel licht eerst even de Rookafstelling (geel gemerkt) terug schroeven.
Dit is om het monteren van dat deksel te vergemakkelijken.
Verder gaat het kunststof stopklepje wel eens stuk . Stopt de motor wel direct met het uitzetten van contact??
Tikt die stopklep wel bij contact aanzetten.
Wat ik schreef geldt voor een Bosch pomp.

Succes.

Wim van Ham (0), 10 jaar geleden

Nieuwe pomp geplaatst en probleem opgelost.

Iedereen bedankt voor de berichten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.