Volkswagen Golf: Digitaal dashboard

Bouwjaar: 1989

Hallo ik heb een golf 2 gti 16vkr gekocht die niet draait maar in het begin dat ik de wagen probeerde te starten lichtte alles op zoals de kilometerstand het niveau van de benzinetank enz... maar nu gaat de verlichting nog enkel, voor alle duidelijkheid gaat het hier wel over een digitaal dashboard hé, ik vraag mij af hoe dat zou komen ergens een slecht contact of iets???

ronnyking0

Geplaatst door ronnyking0 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mb-man (0) PRO, 18 jaar geleden

kan zijn dat er een losse soldering zit in de printplaat , heb ik ook met mijn digitale teller in me golf , de mijne valt onder het rijden af en toe uit , een keer op het dashbord slaan en dan doet hij het weer , komt vaak voor bij die dingen , je moet dan de klok eruit halen en de solderingen goed bekijken om te zien welke er niet goed is

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

Dat ligt niet aan een foutieve soldering dat hebben wij eerst ook ook gedacht en laten onderzoeken en zelfs alle solderingen overgedaan maar zonder enig succes de storing bleef, het blijkt aan de vier gecompineerde printlagen te liggen die in de expoxsiehars zijn verwerkt en waarin de verbinding tot stand word gebracht door misculle dunne koperstrips /lind.

Daarin komen scheurtjes te zitten en daarna ontstaat er een breuk en maken dan geen contact meer maar door er op te slaan is er een tijdelijke verbinding en oplossing, maar de breuk wortd hierdoor alsmaar groter en zal opeens geen contact meer geven.Deze veroudere printplaten uit 1988 kunnen niet tegen de extreme hitte en (koude) die vaak op het dashbord wel meer dan 70 graden kan worden. En daardoor word de epoxsiehars week en breken de koperstrips / lind als hij is afgekoeld door de trilling,ik praat uit ervaring omdat ik een onderzoek heb laten doen bij VDO naar dit probleem en bij Pon was men destijds daarvan ook op de hoogte en werd er in de garantie alleen vernieuwd,omdat het bord destijds meer dan 2000 gulden koste.

succes, ermee



























Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.