Volkswagen Passat: Draagarm kraakt nog !!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (66KW)

Gisteren heb ik mijn bovenste draagarmen voor en achter zowel links als rechts vervangen.
Het gebonk is gelukig afgelopen, echter het gekraak linksvoor blijft aanwezig.
Ik dacht dat dit kraken van de onderste achterste draagarm zou komen, we hebben de rubber van het gedeelte dat aan de carroserie vast zit met bout ingespoten met teflon spray, het kraken was bijna helemaal weg maar ket kraken is weer volledig aanwezig wel zeer onregelmatig maar toch.
Ik denk dat het deze draagarm is maar het kan ook de voorste onderste draagarm zijn je weet bijna niet waar het vanaf komt.
Kan dit kraken behalve de onderste voorste en achterste draagarm nog ergens anders vanaf komen ??
Mijn wagen moet volgende week gekeurd worden, draagarmen onder links en rechts hebben geen speling alleen gekraak linksvoor, kan de wagen hierop afgekeurd worden ???
Heeft de officiele VW-dealer apparatuur om te lokaliseren waar het gekraak vanaf komt of hebben jullie een beter idee.

passat007

Geplaatst door passat007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

raymond_hoste (0), 17 jaar geleden

Hallo,
Op gekraak van rubbers kan de auto niet afkeurd worden alleen als een rubber volledig van vulcanisatie los is gelaten en ijzercontact maakt. Zou het niet kunnen zijn dat de stabilasatorstang of de uiteinden op de voorste draagarmen het krakend geluid produceerd hier is ook modivicatie op geweest op uiteinden?Maar heb je de rubber op het subframe al in gevet van de stabilisatorstang of de subframe rubbers zelf de 4 groten. Het zou ook kunnen zijn dat de schokdempers het kan veroorzaken. De onderste draagarmen de rechtere arm de voorste niet de kromme is ook modivicatie geweest als je de orginele er nog onder hebt zitten kunnen deze door de dealer vervangen worden met colance regeling. Als het goed is hebt je er ook bericht van gehad van de dealer over dit probleem.
Volgens mij ging het om modelen tussen '96 en '00 passat's en a4's
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.