Volkswagen Bora: Draagarm vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 81 KW

Hallo beste mensen,

Ik wil de 2 draagarmen van mijn bora vervangen, hoe makkelijk/moeilijk is dit? ik heb wel wat gelezen uit mijn vraagbaak maar wil toch
eerst wat tips/tricks weten van ervaren mensen. waar ik op moet letten enzo. hoelang het gemiddeld kan duren.

draagarmen zijn kompleet dus rubber/lagers hoeven niet vervangen te worden deze zitten op de nieuwe.
gewoon de oude eruit en nieuwe erin. is het echt nodig om de aandrijfas van 1 of beide kanten los te halen of kan dat ook zonder?

graag wat lange tips en ideetjes..

bedankt voor jullie tijd.

TDIPower11276

Geplaatst door TDIPower11276 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

zx9r (0), 17 jaar geleden

je kunt ook alleen de fusekogels losmaken, zitten ze aan de draagarm gebout, dan die losmaken, anders de bovenkant losmaken aan de naafzijde.
verder geen rare problemen te verwachten

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Zorg er wel voor dat je de voorste rubbers in ingeveerde toestand vastdraaid,anders kost dit je rubbers op den duur.

TDIPower11276 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dus het betekend eigenlijk dat ik fuseekogel losmaak, 2 schroeven aan de andere zijde losmaken en draagarm eruit schuiven??
ricky kun je een klein uitleg geven over de ingeveerde toestand van de rubbers?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=ricky]Zorg er wel voor dat je de voorste rubbers in ingeveerde toestand vastdraaid,anders kost dit je rubbers op den duur.[/quote]
ricky bedoelt... de bouten aandraaien in ingeveerde toestand dus wieltjes aan de grond.. dit voorkomt wrijving in de rubbers.

paul,

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=ricky]Zorg er wel voor dat je de voorste rubbers in ingeveerde toestand vastdraaid,anders kost dit je rubbers op den duur.[/quote]
ricky bedoelt... de bouten aandraaien in ingeveerde toestand dus wieltjes aan de grond.. dit voorkomt wrijving in de rubbers.

paul,[/quote]
Ja,dat klopt helemaal.

TDIPower11276 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb ze nu thuis, en zijn beide gewoon identiek, dus links en rechts zijn zelfde? ze zijn denk ik wel symmetrisch, dus je kan ze gewoon willekeurig monteren (dus rechts bij links en andersom) dus niet dat ik het verkeerd kan plaatsen??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.