Volkswagen Bora: Electrische probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 81 KW

Hallo mensen,

Ik heb 3 weken geleden een probleem ervaren met mijn comfort systeem (sluiting). ik heb een bora met klapsleutel afstandsbedieningen, als
ik mijn auto vergrendel via afst.bed. gaat dat ok. maar als ik het via sleutelgat probeer sluit ie alleen bestuurders deur.
Als ik mijn portier ontgrendel via het sleutelgat gaan mijn portieren ook niet open, weer alleen bestuurdersdeur.

Mijn comfortsluiting werkt niet via bestuurders deur maar wel via kofferbak sleutelgat. ramen gaan sluiten open dak gaat dicht. (en open als ik de sleutel links draai)

ander probleem:

Als ik mijn auto weer via afst.bed ontgrendel gaat mijn binnenverlichting 1 sec aan en dan weer uit. maar als ik 2 x op de knop druk blijft het licht wel aan.
Als ik tijdens het rijden de portieren wil vergrendelen via de bedieningspaneel (elec. ramen) gaan alle 4 portieren vergrendelen en dan gaat mijn portier weer ontgrendelen. Eerst werkte mijn zoemer van de koplampen (als je ze aan vergeet) wel en nu weer niet.

en wanneer het sleutel in contact zit (auto gestart bijvoorbeel) en je doet de voor portieren open brand er 1: geen binnenverlichting en 2: boardcomputer geeft
dit niet aan Wel doen ze als de achterportieren open gaan. (binnenverlichting en aangeven boardcomputer)

kanaal 46 uitgelezen geen problemen gevonden.

Ik heb wel een autoradio vervangen toen en ben van mening dat het daardoor is voortgevloeid. Wie deelt deze mening?
Er zat een carkit aan verbonden die heb ik eruit gehaald en ik heb nu 1 plus kabel (rood-wit) waar direct stroom zit OVER. deze heb ik afgetaped en is niet gebruikt.
deze zat in de carkit denk ik. alle zekeringen gecontroleer (zekering 35 was kapot maar die is van trekhaak stekker) KLOPT DIT OOK??

welke relais is van de comfortsyst?

Ik hoop dat jullie eruit kunnen komen want voor mij is dit nog nieuw.

bedankt allemaal

TDIPower11276

Geplaatst door TDIPower11276 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Ik denk dat het probleem zit in het deurslot links voor.
Als dit slot stuk is krijg je precies deze klachten,hoewel de klacht wat je zei dat als je de deuren van binnenuit op slot doet en jouw deur weer openspringt,heb ik ook wel meegemaakt dat dat aan de raammotor lag (de electra van deurslot loopt via de raammotorregelapparaat)
Bijna altijd is het de deurslot die stuk is.

Tip:voor een goede diagnose eerst radio lostrekken en kijken of het dan wel goed is.De radio vooral philips/grundig kunnen wel eens een spanning blijven houden op het s-contact,waardoor je comfortmodule niet herkent dat je de sleutel uit het contact haalt.
Een verkeerd aangesloten radio kan hele vage klachten veroorzaken.
succes

TDIPower11276 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo Ricky,

Ik heb gisteren vanaf 18.00 uur zitten sleutelen aan mijn auto, en het lag inderdaad aan de deurslot links. Nu doet alles het weer. verlichting alarm comfortsluiting. probleem was dat de connecties (soldeerpunten) waren losgeschoten uit de printplaat, deze schoongemaakt en allemaal weer netjes gesoldeerd. Nu Doet gelukkig alles het weer. Als ik de deuren open geeft mijn boardcomputer het wel aan maar nu alleen bijrijdersportier nog?? als ik de portier open geeft boardcomp het niet aan en verlichting binnen licht ook niet op. (deurslot rechts??)

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

zal dan hoogstwaarschijnlijk hetzelfde probleem hebben

Succes Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.