Volkswagen Bora: turbouitval

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 115 PK

Turbouitval op niet uit te leggen momenten.Op vakantie met caravan<1300kg>vele malen turbouitval.Na te stoppen kontakt af sleutel eruit 30 sec.wachten starten en weer verder.Soms b.v 10km goed soms honderden km goed.Uit laten lezen in duitsland bij VW dealerhangende turbo.Nieuwe turbo of mogelijke elektronische
storing? Wie herkent dit probleem en heeft de oplossing?

bertvv

Geplaatst door bertvv (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

koen de zutter (0) PRO, 17 jaar geleden

komt dit voor op momenten dat je goed aan het doortrekken bent dan kan het zijn dat de turbo in overdruk gaat en de motor in noodloop laat rijden
kan best zijn dat de schoepen in de turbo vast komen te zitten
beste is turbo eens demonteren en alles GOED te reinigen (beter is nog te laten zandstralen)
suc6

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

grote stappen snel thuis koen?

dat de schoepen vast zouden zitten is nog helemaal niet aan de orde.. meestal wordt noodloop veroorzaakt door een slechte/gescheurde vacuumslang deze loopt vanaf de magneetklep (N-75) naar het vacuum gedeelte op de turbo. ook kan het probleem zitten in een defecte magneetklep de N-75.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.