Volkswagen POLO: Dynamo verwijderen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: APQ, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

Goedemorgen!

Ik ben vanmorgen begonnen met het verwijderen van de dynamo van mijn Polo 6N uit 1999 om hiervan de koolborstels te vervangen. Ik heb de + kabel van de accu losgekoppeld, de kabels van de dynamo losgehaald en de twee bouten losgedraaid. De bovenste bout is er helemaal uit, de onderste nog niet. De dynamo heb ik al iets naar voren gekregen in de hoop dat ik hiermee de multiriem kon afnemen; helaas, de spanrol staat nog op spanning.
De vraag is: hoe krijg ik nu de spanning van de riem zodat ik de dynamo kan verwijderen?

Alvast dank voor uw reacties!

Wim.

wim.van.nieff

Geplaatst door wim.van.nieff , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Spanrol ontspannen en blokkeren met een pennetje .

wim.van.nieff, 3 jaar geleden

Ik ben er uit... heb de spanrol op zijn moer met sleutel 17 naar voren geduwd (waardoor deze dus ontspant). Daardoor kwam de snaar 'los' te liggen en heb deze makkelijk kunnen verwijderen.

Kaleido 1: nog hartelijk bedankt voor je reactie!

Wim.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.