Volkswagen Passat TDI 115 PK: EGR klep en Kat

Bouwjaar: 2000

Hoi allemaal,

Regelmatig lees ik op internet en ook de TDI clup, het uitschakelen van de EGR klep en het leegkloppen van de Kat.
Kan iemand mij uitleggen wat dit voor zin heeft en of je dit ongestraft kan doen; APK en fabrikantgegevens.

Groet Rico

j.knoppers

Geplaatst door j.knoppers (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

raymond_hoste (0), 20 jaar geleden

Hallo,
Ik heb de ervaring met APK-keuring een lege kath geen probleem geeft.Als met een volle kath rustig gereden word en met de roetmeting gas gegeven wordt komt alle roetdeeltjes in eenkeer vrij en met gevolg dat de roet uitstoot veel te hoog is.Een roetkath heeft alleen nut bij type goed keuring voor de milieu eis.Voor de rest verstoppen die dingen alleen.Bij een lege kath is de roet uitstoot alleen lager naar mijn ervaring.De EGR-klep kun je rustig afpluggen.Als je het slangetje eraf trekt en een boutje indrukt in de aansluiting van de EGR-klep en dan het slangetje erweer opdrukt dan is de klep afgesloten en denkt de computer dat hij open staat en doet hij niet meer mee.Ik het weleens geprobeerd ,eentje schoongemaakt met een grotebeurt die behoorlijk smerig was en na 30.000km precies zo weer was.Maar hou erwel rekening mee zosmerig dat de klep is dat de inlaatspruitstuk er ook net zo uitziet!Ik heb weleens mee gemaakt dat de inlaat zosmerig was dat de kanalen zoklein waren geworden datde motor bijna geen vermogen meer had,het was een 150pk toen had hij nog maar 130pk en de topsnelheid lag 15km lager.Ik zou het gewoon doen,en zonder problemen.Het scheelt je gewoon pk´s.Succes

mies7841 (0), 20 jaar geleden

Ik heb mijn EGR afgedopt met een aluminium plaatje.
Kan er geen uitlaatgassen de isp meer in.

Ciao Mies

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.