Volkswagen Golf IV: electrisch raam kan niet open als motor loopt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi AHU

Goededag,

Ik heb hier een golf IV cabrio staan met het volgende probleem. als de auto op contact staat werkt de ruitbediening l & r voor naar behoren. Er doen zich echter problemen voor bij het l.v. raam zodra de auto gestart is.
De ruit reageerd dan nog even op het indrukken van de schakelaar en stopt dan. Hierna wil de ruit totaal niet meer reageren totdat de motor weer afgezet wordt en de auto wederom op contact gezet wordt.
Dit probleem doet zich totaal niet voor als de auto enkel op contact blijft staan (het raam werkt dan elke keer.)

We hebben al een extra massa getrokken naar de ruitbed. motor maar zonder resultaat. Ook hebben we de doorvoer stekker (door A stijl) gecontroleerd en doorgemeten (Deze is in orde)
De voeding valt niet weg op de motor en de deurkabelboom is uitgebouwd en grondig geinspecteerd. Ook hier is niets gevonden.

Er zit een alarm op met een comfortschakeling / Deze hebben we tijdelijk uitgeschakeld. Ook dit had geen resultaat.

Heeft er iemand een idee of dit al eens meegemaakt?

B.v.d.

m.voltman

Geplaatst door m.voltman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Wel idd een aparte klacht,doet op dat moment echt alleen het raam lv het niet of vallen er nog meer dingen uit? Want dan ga ik denken aan het contactblokje achter contactslot die op de een of andere manier dan geen verbinding meer maakt.

m.voltman (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Ricky. Het l.v. raam is het enige wat uitvalt verder helemaal niets. Het rechter raam blijft functioneren. Ook hebben we gedacht aan een contactblokje maar het is niet te simuleren. (en inderdaad zou dan bijv het rechter raam ook uit moeten vallen lijkt mij)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.