Volkswagen VW Sharan Confortline: Electrisch raam rechts achter

Bouwjaar: 1999

Sinds enkele dagen heb ik ondervonden dat mijn automatisch raam rechts achter niet meer functioneert. Wanneer je op de knop drukt dan hoor je in de deur een klop van de motor, maar verder niets. Alsof dus de motor wilt aanslaan maar onmiddellijk wordt gestopt.
In de lokale VW garage heb ik mij laten vertellen dat de volledige raam aansturing zou moeten vervangen worden, wat een enorm prijskaartje heeft.
Zelf zou ik graag proberen om de deur aan de binnenzijde te openen daar ik denk dat het motortje gewoon vast hangt.
Kan iemand mij in het kort uitleggen hoe ik de binnenbekleding gemakkelijk (en zonder stukken ...) kan verwijderen en terug plaatsen?
Andere suggesties zijn natuurlijk welkom!

GieCie

Geplaatst door GieCie (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

ik zelf werk bij een seat garage, en wat jij beschrijft klinkt inderdaad als een defect raammechanisme. (sorry)

de deur haal je als volgt los.
-achter de handgreep zitten 2 kruiskopschroeven, deze berijk je door de handgreep uit elkaar te halen.
Ook zullen er aan de onderkant/resp. zijkant van de deur nog bevestigingen zitten. Afhankelijk van de uitvoering zijn dit schroefjes/ plastif druk clips (zitten 'inwendig') even kijken, als je geen schroeg ziet zitten kan je hem los trekken (flink wat kracht voor nodig soms)
Je haalt de kabel van de deurbediening los en ontstekkert je ruimbedienings (als hij electronisch is)

daarna haal je het plastic folie aan de binnenzeide weg en daarachter zit je raammechanisme.

Suc6

GieCie (0), 20 jaar geleden

Het is mij gelukt om de binnenbekleding volledig weg te halen!

Wat bedoel je met 'defect raammechanisme'. Moet dan het hele mechanisme worden vervangen (blijkbaar een volledig kader met een staaldraad & motortje)? Wat is hiervan zoals de gangbare prijs?

- Wanneer ik op de knop duw dan hoor ik nog steeds een klik. Is dit een relais welke op de motor van het mechanisme staat?
- Kan het zijn dat er enkel een probleem is met het motortje?
- Zijn er andere suggesties in deze situatie?

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

Over het algemeen lopen de kabeltjes van het raammechanisme naast de groeven op het spoeltje, Dit is in princiepe dus alleen het mechanisme, niet het motortje.... Afhankelijk van de uitvoering van het mechanisme zit het motortje daar wel/ niet bij.....
Die klik die je hoort is waarschijnlijk het motortje dan aan/uit gaat omdat het teveel weerstand ondervind bij het rollen doordat de kabeltjes niet goed oprollen... (deze rollen over een plastic spoeltje (niet los te krijgen)

dus, ik blijf bij mijn conclusie: raammechanisme defect, maar evt motortje nog in orde.


Suc6

(vergeet het raam niet vast te tapen aan je deur, anders kan deze kapot vallen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.