Volkswagen Bora: Elektrische raambediening

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 APK

Hallo techneuten, sorry maar ik had op een paar problemen geen oplossing vermeld en daardoor werd mijn laatste probleem geretourneerd wat ik inmiddels heb verholpen Daarom stel ik mijn vraag nog een keer als het mag. Als ik het raam (elektrisch) aan de bestuurders kant weer naar boven doe stopt deze halverwege en gaat weer een stukje naar beneden (irritant). Als ik de schakelaar dan weer indruk gaat het raam helemaal dicht. Is dit normaal (veiligheid) of moet er iets afgeregeld worden. Heel soms gaat het raam wel in 1 keer naar boven.

torstenjankort

Geplaatst door torstenjankort (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Koen1962 (0), 10 jaar geleden

Zit er een beveiliging op het raam? kan je controleren als je het raam dicht doet en je arm tussen het raam en de portier doet en dan het raam dicht doen, als hij weer naar beneden gaat zit er een beveiliging in, het kan zijn dat je raam iets scheef naar boven gaat en dan weerstand krijgt, dan gaat hij weer naar beneden. als je het deurpaneel los maakt dan kan je in de deur kijken of je raamgeleider los zit zo ja dat geeft de weerstand kan je eenvoudig repareren door de schroef weer vast te draaien, zorg er wel voor dat geleider recht is voordat je hem vastdraai.
Suc6 alvast.

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Het systeem is idd voorzien van een knelbeveiliging. Indien het raam zwaar loopt zal de beveiliging ingrijpen.
Hoogstwaarschijnlijk is het raammechanisme de boosdoener, die sneuvelen bij bosjes....

Gr. Paul

kaleido 1 (1740) PRO, 10 jaar geleden

Smeer de rubbers waar het raam in geleid eens met teflonspray , doet soms wonderen , gewoon flink wat erin laten lopen.

torstenjankort (0), 10 jaar geleden

De rubbers ingesmeerd met teflonspray, vooralsnog helpt het maar ik denk er toch aan om de geleiders enz. te vervangen voordat het echt stuk gaat. Bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.