Volkswagen Golf VI: EPC lampje Brandt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Beste mensen,

Vandaag toen ik weg wilde rijden ging mijn EPC lampje branden.
Na op internet te hebben gezocht stond er dat mijn remlichten misschien kapot zijn, en dit klopt maar het vreemde is dat mijn derde remlicht het wel doet. Licht het dan nog steeds aan de remlicht schakelaar of aan iets anders?
En weet iemand misschien waar de remlicht schakelaar zit?

Alvast bedankt voor de hulp!

Vwtouran10

Geplaatst door Vwtouran10 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

EPC betekent Electronic Power Control. Als dat lampje gaat branden kan er een potentieel gevaar zijn dat de katalysator schade gaat oplopen, omdat de mengselvorming en verbranding niet juist zijn. Heeft niets met remlichten te maken. Staat in jouw geval dus los van elkaar. Remlichtschakelaar zit boven bij het scharnierpunt van het rempedaal. Kijk ook de zekeringen na, omdat links en rechts het niet doen.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

hallo,de remlichtschakelaar lijkt mij niet defect omdat het derde remlicht het nog wel doet,
Heb je de lampjes al gecontroleerd? die kunnen beide stuk zijn.
De remlicht schakelaar heeft ook een controlerende functie op het elekktronisch gas pedaal.
Het regelapparaat verwacht daarom een stroom door de remlichten,allen het derde remlicht(ledjes ) is te weinig bij intrappen van het rempedaal

Vwtouran10 (0), 6 jaar geleden

opgelost

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Maar wat was het dan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.