Volkswagen Golf 2009: EPC storing

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CHG, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Af en toe verschijnt er een EPC lampje samen met een motormanagement lampje en een slipgevaar lampje. De auto gaat dan stotteren en heeft geen vermogen meer. Soms wil het herstarten van de auto nog wel eens helpen. In sommige gevallen blijft het hardnekkig aanwezig en moet de ANWB mij wegslepen. Na een paar dagen stil staan is het probleem dan weer verdwenen. Op de momenten dat het probleem er niet is, rijdt de auto gewoon goed.

Wat zou dit probleem kunnen zijn?

Latino Americano

Geplaatst door Latino Americano (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Zijn de foutcodes al eens uitgelezen? Zo ja, wat waren die (exacte tekst en/of nummer)?

Latino Americano (0), 2 jaar geleden

Net uitgelezen. P0221: Throttle / Pedal Position Sensor / Schakelaar B Circuit Range / performance.

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

P0221 betreft de tweede sensor die op het gasklephuis zit (G188). Deze geeft mede de stand aan van de gemotoriseerde gasklep.
Zo te zien is er met een EOBD/OBD2 scanner uitgelezen. Daar krijg je niet alle foutcodes mee te zien.
Omdat het EPC lampje brandt zijn er ook foutcodes die je alleen en uitsluitend met VW dealer (of gelijkwaardige) apparatuur kunt uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.