Volkswagen 0: epc systeem.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Beste lezers van Problemcar.

Hierbij mijn inmiddels verholpen probleem met het EPC systeem wat soms in storing stond en dan in noodloop ging, van mijn VW passat 1800 20v . Bj 1999
Als de EPC in storing ging verloor de wagen bijna alle vermogen , moest dan even stoppen de motor uitzetten even wachten en dan weer starten.
Dit maakte op dat moment ook niet uit of dat nu met een warme of koude motor was.

de oorzaak was in mijn geval een kapotte/ verteerde karter ontluchtingsslang . Deze slang was van binnen erg smerig en plat en veerde niet meer terug in zijn oude stand.

De VW passat was al een keer naar de officiële VW dealer geweest met de vorige eigenaar , de kosten waren toen € 530 bepaalde onderdelen schoongemaakt en vervangen zoals kabelboom.
.EPC melding toen niet kunnen achterhalen.

Toen ik de VW passat gekocht wetende van de EPC storing die zich af en toe voordeed en naar mijn plaatselijke garage gebracht, deze wilde het gasklephuis controleren op eventuele vervuiling waarna de monteur de Kapotte karter ontluchtingsslang ontdekte,. De kosten : vervangen karter ontluchtingsslang (origineel) , arbeidsloon en uitlezen resetten € 130
Hierna geen EPC storing melding meer gekregen.

jurgenenwil

Geplaatst door jurgenenwil (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

zo zie je maar wat een slang(etje) allemaal niet kan doen/kosten...
Bedankt voor de feedback.

jurgenenwil (0), 12 jaar geleden

Vond het wel belangerijk om dat te melden, aangezien ik dit niet kon terugvinden bij epc storing bij problemcar.
groet Jurgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.