Volkswagen Passat: ESP grijpt te snel in

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: AVB

Als de auto hard een bocht ingestuurd wordt spreekt de ESP aan. Het gebeurd zowel linker als rechter bocht. Ik heb het systeem uitgelezen maar geen DTC's kunnen vinden. De wielsensoren functioneren allen naar behoren.

Wanneer de auto "normaal"gereden wordt is er niets aan de hand.

Heeft iemand dit al eens meegemaakt?

Automotive!

Geplaatst door Automotive! (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=Automotive!]Wanneer de auto "normaal"gereden wordt is er niets aan de hand[/quote]
Dan werkt het ESP systeem naar behoren, er niets aan de hand.

Gr. paul

Lodio (0), 10 jaar geleden

Dat is nog maar de vraag. Hard door de bocht gaan is een vaag begrip. ESP hoort niet in te grijpen als je snel door een bocht gaat, ESP hoort in te grijpen als je te snel door de bocht dreigt te gaan.
En nu is het de vraag wat hierhet geval is.
Ikzelf heb een zelfde soort probleem en ik kan je verzekeren dat het een onaangename ervaring is als de auto hard en kort gaat afremmen als je het niet verwacht en bovenal als het nhelemaal niet nodig is.

johndoornbosch (0) PRO, 10 jaar geleden

Esp grijpt pas in als de wielen een onderling verschil van omtreksnelheid hebben, slip dus.
Het kan ook komen door een te groot profieldiepteverschil of afwijkende bandenspanning


Gr John

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Zonder esp merk je vaak in sommige situatie's niet dat je net ff te snel gaat (onderling verschil zoals John zegt) maar met esp gaat hij al wel ingrijpen op dat moment dus ook lampje. Maar dat is als systeem juist werkt en het kan alleem maar juist werken als de rest ook goed is, dus bandenspanning, profiel, uitlijning, wegdekomstandigheden nat of droog of deels nat, basisafstelling van stuurhoeksensor, abs wielsensoren.
Maja is lastig te zeggen want voel de auto niet met wat jij zegt wat "hard" een bocht insturen is.
Mocht hij echt TE snel ingrijpen dan zou ik deze punten ff controleren en ook de basisafstelling van de sensoren opnieuw uitvoeren dus: stuurhoeksensor en acceleratiesensor en nog 1 maar naam ff vergeten....dacht dwarsversnellingssensor.

Automotive! (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo, Ben even op vakantie geweest. Goede opmerkingen over profieldiepte. De wagen heeft onlangs nieuwe voorbanden gekregen en toen is het verschijnsel aan het licht gekomen. (uitlijning heeft toen niet plaats gevonden). Maak afspraak om de wagen onder handen te nemen.

Lodio (0), 10 jaar geleden

Is er nog wat uit gekomen? Bij mij deed het probleem zich nl ook voor na vernieuwing van de voorbanden. De nieuwe zitten nu achter en het probleem is ook weg...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.