Volkswagen Passat : fluitend / jankend geluid tijdens rijden

Onze Passat Variant (100.000 km) maakt tijdens het rijden een zacht fluitend/jankend geluid dat van rechtsvoor lijkt te komen. Vooral in een bepaald toerentalgebied (zo rond de 2.000 toeren) en de ene keer meer hoorbaar dan de andere keer. Nooit echt sterk maar wel bijna altijd aanwezig. Zou dit verband kunnen houden met de turbo? Weet iemand waar het anders aan zou kunnen liggen?

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

De turbo zit aan de rechterkant van het motorblok en die zou je inderdaad best wel eens kunnen horen fluiten. Als het goed is reageert dat fluiten op je MOTORtoerental en niet op evt. toerental/omwentelingssnelheid van je wielen.

Mark7308 (0) PRO, 18 jaar geleden

Paar mogelijke suggesties (turbo fluit overigens vrijwel niet hoorbaar in het interieur, alleen met raam open en je rijdt langs een muurtje of door een tunnel)

- Verkeerde stand ruitenwisser
- Rubbertje roofrail los
- Spatbordplaat (binnenkant voorste zijschermen) willen ook wel eens hoogfrequent resoneren)
- Onderplaat onder motor (plastic plaat welke los gaat bij inspecties ed. Vaak wordt deze niet goed vastgezet en gaat dan aan de voorkant 'wapperen')
- Plastic strip langs vooruit los of er is een imitatievoorruit geplaatst welke iets smaller kan zijn
- Parafan (plastic plaat vóór de voorruit) los
- Af (laten) stellen van de rechter voordeur of het raammechaniek
- De buitenspiegel is vervangen en men is vergeten het foam stuk tussen spiegel en deur terug te plaatsen.

In ieder geval succes, zijn vervelende klusjes.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

koen...

maak je niet ongerust... een turbo is altijd op de achtergrond wel iets aanwezig, wat jij aangeeft zo rond 2000 toeren klopt precies.. niet iets om je druk over te maken...

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.