Volkswagen PHAETON: Foutcode U0164

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CEXA, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 176

Beste leden,

Ik krijg foutcode U0164 "communicatie verloren met HVAC regelmodule"

Wat mij (vooral) opvalt is dat als de auto koud is dat dan de lichten van de climatronic flikkeren. Nadat ik de zekering eruit trek van de climatronic en weer erin doe doet hij het voor heel even weer maar de lichten flikkeren nog steeds of de hele climatronic loopt vast waardoor ik iedere keer weer kloot met de zekering door hem eruit en weer erin te doen. Dit hou ik net zolang vol totdat de auto warm wordt dan werkt alles en alle lichten weer naar behoren.

Wie kan mij helpen en tip of advies geven met dit probleem. Ook accepteert de auto de standkachel niet, maar pas wanneer weer alles naar behoren werkt, werkt de standkachel ook.

Er is van de zomer een tv tuner en vrijschakelen kastje in de auto gebouwd, de hele unit dus laat ik zeggen de radio oftewel de hele RNS is toen uitgebouwd, zou er misschien wat verkeerd zijn gegaan bij het terugplaatsen van de RNS (radio + climatronic) zijn bij deze auto's 1 hele unit.

TaxiHoorn

Geplaatst door TaxiHoorn (120) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Phaeton? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

TaxiHoorn (120), 7 jaar geleden

De Phaeton komt uit de jaar 2009 en niet 2008 zoals problemcar dat beschrijft. Het gaat bij deze ook om de facelift model Phaeton.

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Volgens RDW: Datum eerste toelating 08-12-2008
In 2010 heeft Volkswagen de Phaeton een facelift gegeven. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen...

TaxiHoorn (120), 7 jaar geleden

Hans4040,

Echter gaat het nu niet om of de auto uit 2008 of 2009 komt maar het is in ieder geval de facelift model en bij mij staat dat de auto uit 2009 komt en facelift model betreft..

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

De reden dat ik dit opgezocht heb, is om je beter van dienst te kunnen zijn als we over de juiste gegevens beschikken.

mvg.
Hans

TaxiHoorn (120), 7 jaar geleden

[quote=Hans4040]De reden dat ik dit opgezocht heb, is om je beter van dienst te kunnen zijn als we over de juiste gegevens beschikken.

mvg.
Hans[/quote]

Hans ik begrijp je dat waardeer ik ook van je.
Zie film die ik zojuist geplaatst heb.
De oudere modellen van de Phaeton hebben sowieso andere dashbord uiterlijk en een hele andere radio.
In de film kan je de probleem ook zien.

TaxiHoorn (120), 6 jaar geleden

Nog steeds niemand met een antwoord/oplossing?
Ik kamp nog steeds met hetzelfde probleem.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,heb je het systeem weleens laten uitlezen op storingen?,lijkt een canbus probleem,misschien veroorzaakt door het vrijschakelkastje ,of mogelijk niet goed geplaatste connector.

TaxiHoorn (120), 6 jaar geleden

Jaker,

Ik krijg bij het uitlezen de volgende foutcodes:

0477 Control Module: Display & input: Comfort CAN: Front (J523).

01320 Control Module voor Climatronic (J255)

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,ik kwam op het internet het volgende tegen http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-01...
Volgens mij moet je het toch zoeken in een gammele of verstoorde canbus verbinding.
eventueel het kastje van de vrijschakeling los koppelen en proberen,maar ja dan moet het hele spul er weer uit.

TaxiHoorn (120), 6 jaar geleden

:) Die site van Gerrit van Speek ken ik wel ja.
Daar staat ook iets van een draad welke dat moet zijn geen idee.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Als die tv tuner of dat andere kastje aangesloten zit op de bedrading van de can-bus dan kan dat ook dit soort rare klachten veroorzaken.
Denk dat ik eerst de radio even zou uitbouwen en kijken of alle stekkers er goed op zitten en als dat goed lijkt dan dat achteraf spul loskoppelen en kijken of het dan wel goed werkt en anders het schema erbij pakken en kijken hoe de spanningsvoorziening wordt geregeld, misschien een defect relais oid. Is de kachel en radio zeg maar het enige wat op dezelfde momenten uitvalt?

TaxiHoorn (120), 6 jaar geleden

Ricky,

Ik heb de tv tuner opnieuw compleet uitgebouwd en op de oude stand teruggebracht en helaas probleem nog steeds hetzelfde. Relais defect zou kunnen maar welk nummer ik nodig heb dat is de vraag. Het is niet echt de radio dat uitvalt maar de kachel zelf alleen. Ik weet niet hoe bekend jij bent met de Phaeton maar achterin heb ik een module kastje gevonden voor de cilmate control ik denk dat die stuk is. Productummer: 3D0 959 933 K.

TaxiHoorn (120), 6 jaar geleden

Deze dus

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Nee dat is je comfort module, voor centrale vergrendeling en ramen e.d. Het regelapparaat van clima zit in de climatronic zelf. Nu is het alleen de vraag of dat de voeding wegvalt of dat via can-bus (zeg maar de aansturingsdraad) de clima aan/uit wordt gezet. Beste is een schema regelen en kijken waar die voeding vandaan komt en beste is om met de testkast diverse metingen te gaan doen. Je kan ook (als je weet oe je moet meten) gaan meten op de voedingsdraden van clima regelapparaat met aangesloten stekker en als je voltmeter dan ook even wegvalt dan weet je iig dat het aan de voeding ligt.

TaxiHoorn (120), 6 jaar geleden

Maar als ik hier 1 van de stekkers uittrek valt de cilmate control ook uit. En inderdaad hier is ook de de centrale vergrendeling en de ramen op aangesloten. Ik ben niet erg handig met de schema en de controle daarop, dan zou ik iemand hiervoor moeten vinden denk ik.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Oke dat betekend dat deze met elkaar in verbinding staan maar op een bedradingsschema kan je dat zo zien hoe dat allemaal aangesloten zit en dat verschilt ook weer per auto en type e.d. Ik heb geen schema's hier bij de hand maar misschien is er nog een ander forum lid die dat wel heeft en even kan posten?

TaxiHoorn (120), 5 jaar geleden

PROBLEEM IS OPGELOST!!!!

Onze Duitse buren hebben de probleem binnen 5 minuten gevonden.

Defecte printplaat die in de Climate Control zit.

Een Turks/Duitse meneer die heeft de printplaat vervangen en hij werkt weer. Volgens hem meest voorkomende problemen bij Phaeton of Audi's.

TaxiHoorn (120), 5 jaar geleden

PROBLEEM IS OPGELOST!!!!

Onze Duitse buren hebben de probleem binnen 5 minuten gevonden.

Defecte printplaat die in de Climate Control zit.

Een Turks/Duitse meneer die heeft de printplaat vervangen en hij werkt weer. Volgens hem meest voorkomende problemen bij Phaeton of Audi's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Phaeton of stel zelf een nieuwe vraag.