Volkswagen Phaeton: Olie peilen met vieze doek

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.2

Ik heb een technische vraag. Ik heb bij mijn net gekochte Phaeton 4.2 de olie gepeild met een doek waar mogelijk wat kleine zandkorrels op zaten. Met die doek heb ik dus de peilstok afgeveegd voorafgaand aan het peilen van de olie. Ik geloof dat ik net het schone deel van de doek gebruikte, maar voor de zekerheid: wat gebeurt er met zandkorrels die via het oliepeilen (via de peilstok die je met een 'vieze' doek afveegt) in de olie komen? Worden dergelijke zandkorrels door het oliefilter tegengehouden? Komen ze niet in het draaiende deel van de motor? Zou het beter zijn de olie te vervangen?

Volkswagen1

Geplaatst door Volkswagen1 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Phaeton? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

geen paniek er zal niets gebeuren

Volkswagen1 (0), 10 jaar geleden

Ik snap ook dat er niet direct iets gebeurt. Maar wat gebeurt er met die zandkorrels, worden ze tegengehouden door het oliefilter? Er word vast niet voor niets aangeraden om bij het oliepeilen een schone doek te gebruiken? Ik zou willen weten wat er precies gebeurt als er viezigheid bij de olie komt als je olie peilt met een 'vieze' doek. Dan kan ik zelf ook een conclusie trekken :) Dank je wel.

kaleido 1 (1580) PRO, 10 jaar geleden

Tja! een paar zandkorreltjes , als er al iets in de motor gekomen is , worden gewoon door het filter tegen gehouden en blijven daar totdat je het filter vervangt.
Gebeurt dus helemaal niets.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je twijfelt volkswagen 1 olie incl filter vervangen, motor spoelen weer alles vervangen en dat zeker drie maal doen dan is hij schoon , dat wil je toch horen,
Gebruik toch een je nuchter vetstand, er komt wel meer in het carter terecht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Phaeton of stel zelf een nieuwe vraag.