Volkswagen Golf IV: Gaat soms niet in de eerste versnelling.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 SR 101PK

Beste Lezers,

Ik heb een probleem met mijn golf.
Als ik rij en ik schakel mijn auto naar de 5de versnelling, gaat deze er nogal raar in (voelt alsof hij er half in gaat).
En als ik dan uiteindelijk weer stop en hem dus in zijn 1 wil zetten krijg ik hem er niet in.
Hij lijkt wel geblokkeerd, Als ik hem dan na wat rammen er toch in krijg is het probleem ook gelijk verdwenen.

Hij gaat makkelijk weer in zijn 1 en ook de andere versnellingen gaan soepel, behalve de 5de doet nog half aanvoelen. Als ik dan vanaf zijn 4 naar zijn 1 gaat zijn er geen problemen en alle andere versnellingen geven ook geen problemen. Maar als ik dan zijn 5 weer gebruik is het weer precies het zelfde en gaat hij niet in zijn 1.

Heeft iemand hier ervaringen mee? Of weet iemand hoe dit opgelost kan worden?

Alvast Bedankt Voor De Hulp

Romario

RomaarNL

Geplaatst door RomaarNL (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit gebeurd elke keer? Eigenlijk kunnen het maar 3 dingen zijn: of de koppeling komt niet goed vrij of probleem met de schakelbediening (van pook naar bak) of er is iets in de bak inwendig niet goed meer. Ik zou het even laten voelen aan een monteur, iemand met ervaring kan je denk ik wel zeggen wat er aan de hand is.

RomaarNL (0), 11 jaar geleden

Ja elke keer. hij gaat maandag naar de garage, ik hoop dat ze daar wat kunnen vinden. Ik hoorde van een collega dat het blok misschien schuin staat of los zit? Maar ik zal laten weten wat de garage vertelt.

Maar het rare blijft dat hij in de stad normaal schakeld. pas als ik van zijn 5 naar zijn 1 moet krijg ik problemen en als ik hem erin krijg is het probleem gelijk verdwenen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.