Volkswagen Golf IV: Golf IV 99 stottert bij licht gas geven HELP

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 SDI

Hallo, ik heb een vraag over mijn Golf IV 1900 SDI.
Als ik bv op de 2de versnelling rij onder de 2000rpm met lichtjes gas geven dan stottert de auto, precies alsof de auto gas terugtrekt en weer bijgeeft, komt de toerenteller net iets onder de 2000rpm dan houdt het weer op en loopt de auto perfect. Ofwel moet ik de gaspedaal zo goed als vol intrappen dan schokt de auto ineenkeer en trekt netjes door waardoor het ophoudt.

Ik had een tijdje geleden een probleem waardoor de auto fel roette (zwarte rook), heel fel stotterte, ging helemaal niet vooruit precies dat de auto in de noodloop ging. De catalysator zuiver gemaakt en EGR schoongemaakt dmv een product (weet niet meer welke) het probleem was opgelost. Onderhoud is reeds gebeurd, maar de probleem bevindt zich nog steeds, de auto start verder zeer goed, klinkt prima, maar de versnellingsbak is versleten denk ik deze trilt in neutraal. Kan het misschien door de bak zijn?

Iemand enig andere oplossing of verhaal?
Alvast bedankt, hoor graag jullie reacties

Gr Sedat

Sedatm

Geplaatst door Sedatm (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Sedatm (0), 11 jaar geleden

Ben het nog vergeten te melden, bij koude motor doet ie dat niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.