Volkswagen Polo: Gasinstallatie springt terug op benzine

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1400

Ik heb recentelijk een gescheurd luchtfilterhuis vervangen, en alle slangen keurig aangesloten. Sinds die tijd springt de gasinstallatie, van Prins Autogas, na ongeveer 1 km. rijden over op benzine. De auto start normaal en gaat op gas over, maar na een ongeveer 1 km. rijden bokt hij even en springt dan op benzine.
De ledjes in de schakelaar knipperen dan allemaal. Als je de auto uit zet herhaalt zich dit, temperatuur van de motor heeft geen
invloed.
De gasboer heeft het doorgemeten en kwam met het advies de Lambdasonde te vervangen, een originele Bosch er in gezet, maar het probleem blijft. Afkoppelen van de sonde heeft nauwelijks effect, probleem blijft, de zekering van de sonde is in orde.
Wie kan hier iets zinnigs over zeggen?

bond1372

Geplaatst door bond1372 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

afschrijving? (0), 11 jaar geleden

hallo,

Ik denk dat er ergens gas ontsnapt en hierdoor een afsluiter dichtslaat, deze gaan automatisch dicht bij een te grote afname.
Natuurlijk kan er op een andere plaats een leiding lek zijn gegaan, maar zou toch eerst kijken bij het luchtfilterhuis.

Verder kunnen er andere storingen aan de orde zijn. (bijv. in de computer). ik neem aan dat de gasboer dit wel heeft doorgemeten.

Omdat je steeds wél op gas kunt beginnen lijkt het mij een probleem met een afsluiter te zijn.

Groet Harry.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.