Volkswagen Polo: gasklephuis probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,0

Beste technici,

Ik heb een probleem met een polo, liep niet lekker dus begonnen met het gasklephuis schoon te maken. Doe ik vaker werkt meestal goed. Echter deze keer niet.. (leerwaarde gewist en basis afstelling opnieuw ingeleerd met kanaal 098), alle waardes kloppen en je ziet met de launch dat deze opnieuw wordt ingeleerd, maar de auto loopt sindsdien zwaar beroerd draait 2000 toeren stationair en zaagt... Ik heb dat al eerder meegemaakt, toen heb ik een nieuw gasklephuis gemonteerd en het probleem was over. Maar met een nieuw gasklephuis loopt hij precies hetzelfde, zelfs nog bij de dealer opnieuw in laten leren omdat ik aan mezelf ging twijfelen, maar mocht niet baten... Ik vermoed zelf dat ik een kapot gasklephuis gehad heb (productiefout?). Of heeft iemand anders nog een idee? Er zitten geen foutcodes in, alles lijkt te werken.
Ik hoor het graag!

Mvg, Marvin

Marf

Geplaatst door Marf (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Marvin

Door slijtage aan de gasklep kan soms de bassisafstelling niet (meer) worden bereikt.
Helaas in zo'n geval moet de gasklep worden vervangen.

Gr. paul

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Dus je hebt nu een nieuw gasklephuis erop zitten?
Probeer eens niet op 098 maar op 001.
Daarna zorg dat hij warm is (meer dan 80 graden),laat hem stationair draaien en ga met tester naar basisastelling en toets 001 in,dan gaat de motor verhoogt stationair draaien (is basisafstelling,je kan nu ook bijv. de ontsteking pas afstellen).Laat hem zo eens 10 minuten draaien en dan weer even kijken.Anders herhalen maar dan ook op 098.

Siem Bijman (140) PRO, 14 jaar geleden

Als Ricky's oplossing niet werkt is denk ik ook het gasklephuis niet goed geweest. (Worden volgens mij gereviseerde gasklephuizen voor geleverd???), want heb ooit eens hetzelfde meegemaakt met een Seat Cordoba 1.6 Omdat het soms wel goed was toen zo gelaten in overleg klant. Uiteindelijk toch weer een nieuwe gemonteerd en probleem was weg.

Marf (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja klopt er zit een gereviseerd gasklephuis op, ik heb hem idd ook al in kanaal 001 van de basis afstelling laten draaien (motor draait hetzelfde als normaal zaagt tussen 1500 en 2000 toeren) Geen 10 min overigens, voor de zekerheid ga ik dat nog proberen. Ik vermoed dat het een productie foutje is.. Bedankt voor de snelle reacties! Later meer!

gr Marvin

Marf (0) PRO, 14 jaar geleden

Weer een nieuw gasklephuis gemonteerd maar nu kreeg ik hem helemaal niet meer ingeleerd in kanaal 98. (Bleef staan op adp. run.) Na wat zoeken ben ik erachter gekomen dat het probleem in de diagnose stekker van de auto zat, 1 pin zat naar binnen. Weer ingeleerd en loopt als een zonnetje. Nu nog een kijken of ik die 2 gasklephuizen kan teruggeven :S
Dank voor het meedenken!

Gr. Marvin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.