Volkswagen Golf V: Geen reactie van gaspendaal tijdens rijden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

Tijdens het rijden valt soms, niet op een vast moment, het gaspendaal weg. Als er geremd word of de kopeling gebruikt word werkt hij weer normaal. De motor lijkt stationair te gaan lopen. Er knipperen geen lampjes of andere zaken.

De dealer heeft hem al uitgelezen maar heeft geen problemen kunnen vinden.

Het vreemde is dat het op verschillende momenten gebeurd, de ene keer na 5 kilomter de andere keer pas naar 50. Versnelling en snelheid lijken niet van belang te zijn.

cossy

Geplaatst door cossy (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Ben2 (0), 14 jaar geleden

ofwel een probleem met het gaspedaal zelf. maar wat je wel eens kan proberen indien het gaspedaal goed is, is de battery eens 15 min loskoppelen. omdat er geen storing opgeslagen zit is het mss een software probleem dat met een reset opgelost kan zijn!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Met een harde reset (accu los) ga je niks bereiken. Dit soort systemen reageert daar niet op.
Iedere keer dat je het contact uitzet worden die delen van de ecu die je wilt resetten al stroomloos gezet en in effect dus gereset.
Rijdend uitlezen op het moment dat het probleem aanwezig is. Meest logische is een probleem met de gaspedaal-positie sensor of bedrading daarvan.

Ben2 (0), 14 jaar geleden

al heel veel meegemaakt dat een harde reset wel helpt voor vele problemen bij vw! de regelapparaten zijn nooit spanningsloos na uitzetten van het contact, ze gaan wel in sleepmodus na een tijdje!

cossy (0), 14 jaar geleden

Die "harde reset" is in iedergeval makkelijk te controleren. En meet apparatuur er aanhangen zou wel kunnen, even kijken of de garage daar aan mee wilt werken.

Ben2 (0), 14 jaar geleden

zelf eens battery loskoppelen, dan moet je mss zelfs niet meer naar de garage indien opgelost!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Cossy, als je daar opdracht voor geeft, dan werkt de garage echt wel mee.
Als je bedoelt dat jij de meet-apparatuur mee krijgt en zelf gaat meten dan denk ik dat je geen medewerking krijgt.

cossy (0), 14 jaar geleden

Ok de auto is bij de garage geweest, na wat zoeken hebben ze gevonden dat de nokkenas sensor kapot was. Deze is nu vervangen en nu is het dus kijken of het opgelost is.

Indien dat het geval is: iedereen bedankt voor het mee denken.

Edit: [een paar weken na reparatie]
De auto heeft sindsdien geen kuren meer gehad, dit lijkt het probleem te zijn geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.