Volkswagen Golf IV: Geluid bij het sturen, na vervangen distributie riem.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI

Hoi,

Onlangs is de distributie riem en waterpomp vervangen van mijn Golf, echter het valt me nu op dat vooral als de motor koud is een brommend geluid maakt bij het insturen van een bocht. Het is een geluid alsof je een slang die onder druk staat afknijpt, beetje grommend geluid.

Wat zou dit kunnen zijn ?,. en is dit ernstig moet ik hier mee langs de dealer ??? wat zou er evt vervangen moeten worden,

Gtn Henk.

henk1234

Geplaatst door henk1234 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Henk

Wat je hoort is waarschijnlijk de stuurpomp, of vrijlooprol aan de dynamo die niet al te fris meer is. Op afstand soms moeilijk te beoordelen.

Gr. paul

henk1234 (0), 15 jaar geleden

Hoi,

Dankje, dus beter bij de dealer langs gaan...

Martijn80 (0) PRO, 15 jaar geleden

Om de riem te vervangen bij een Golf IV moet je het stuurbekrachtigingsoliereservoir loskoppelen en aan de kant leggen. Hierdoor wil het wel eens zo zijn dat er olie uit kan lekken. Als ze de olie later niet bijgevuld hebben staat het olieniveau dus te laag en zul je wat gaan horen met het sturen, omdat de smering niet optimaal meer is. Controleer dit peil even.

groeten

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Martijn80]Om de riem te vervangen bij een Golf IV moet je het stuurbekrachtigingsoliereservoir loskoppelen en aan de kant leggen. Hierdoor wil het wel eens zo zijn dat er olie uit kan lekken. Als ze de olie later niet bijgevuld hebben staat het olieniveau dus te laag en zul je wat gaan horen met het sturen, omdat de smering niet optimaal meer is. Controleer dit peil even[/quote]
Je spreekt uit ervaring....??

Gr. paul

Martijn80 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit lijkt mij een logisch verklaarbaar antwoord als het gaat om een stuurgeluid wat je noemde. Bij het vervangen van de riem koppel ik het reservoir los zodat je er goed bij kunt.

Het bericht is al even oud dus het probleem zal ongetwijfeld al opgelost zijn.

Heb jij nog meer ideeën omtrent dit probleem?

Groeten Martijn

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Martijn80]Dit lijkt mij een logisch verklaarbaar[/quote]
Logisch weet ik niet.... Normaal gesproken knijp je de slang af, olie verlies is er dan nauwelijks.

Gr. paul

ERwin_jah (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=Martijn80]Dit lijkt mij een logisch verklaarbaar[/quote]
Logisch weet ik niet.... Normaal gesproken knijp je de slang af, olie verlies is er dan nauwelijks.

Gr. paul[/quote]
Je maakt hem gewoon niet los gaat ook heb je geen problemen doe ik toch zo altijd ! greetz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.