Volkswagen Passat: geringe lekkage, onder de radiator

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Sinds kort geringe lekkage, onder de radiator af en toe druppels.
Het is me niet duidelijk of het de radiator of een slang is. Is de radiator makkelijk te vervangen?
Hoeveel kost een radiator en is de radiator gelijk aan radiators van nieuwere typen passat (of golf, etc)

PsstPeet

Geplaatst door PsstPeet (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

Kijk eerst maar eens waar hij lekt. slang kan het niet zijn want dan had je geen geringe maar een grote lekkage gehad. Kijk eens goed naar de slangaansluitingen en de radiateur zelf. (waar hangen de druppen) radiateur is makkelijk te vervangen vloeistof aftappen slangen los twee m6 schroeven bovenop losdraaien en dan pak je hem er zo uit. Gewoon even naar de onderdelengrossier een nieuwe halen. radiateurs van golf passat mits de zelfde motor zijn inderdaad vaak het zelfde. michiel..

PsstPeet (0), 12 jaar geleden

Ik heb een nieuwe radiator gemonteerd. Kostte wel 200 euro. Ik zag te laat in een on line onderdelenwinkel dat het al voor ca 50 euro kon!
Bedankt voor het advies. De oude radiator was kapot gegaan omdat ik er in de zomer een tijdje water in had ipv koelvloeistof en dan gaan de kanalen door roesten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.