Volkswagen Golf V: geruisloos afslaan bij stoppen of schokkend afslaan op snelweg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Help! Afgelopen maanden gebeurde het een aantal keer (onvoorspelbaar). Bij een constante snelheid tussen 100 - 80km/uur (misschien bij een beeje terugzakken in snelheid) begint íe een beetje te schokken, dan pakt íe het weer, dan weer schokken, toerenteller zakt naar 0. Soms rijdt 'ie weer door, soms komt de auto tot stilstand op de vluchtstrook(rembekrachtiging doet het ook niet meer). Nu doet de VW dit al een maand niet meer, maar: slaat af bij rode stoplichten, drempels ed. (valt geruisloos uit, wil pas enkele minuten later of zelfs half uur later weer starten).
afgelopen 2 jaar vervangen i.v.m. diverse problemen: benzinepompje, uitlaat, accu, sensor, startmotor, motor (andere 2e hands) deel versnelling. ANWB heeft gekeken naar bougies, relais, etc.
N.b.: hier spreekt een vrouwelijke leek

staartje1

Geplaatst door staartje1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

eerst maar eens weten wat voor motor er in zit; In de reservewielbak en in het serviceboekje zit een sticker geplakt, daar staat de motorcode op. Bestaat uit 3 letters..... Dan is er misschien meer van te zeggen.

bouwjaar 1996 is een golf 3

a3/a6 (0), 16 jaar geleden

Neem aan dat het een 3 is, gezien de 2e hands motor. Dan zou ik beginnen met de lambda sonde, rij eens een poosje met afgekoppelde lambdasonde en kijk wat íe doet.

MartijnD (0), 16 jaar geleden

Aangezien je toerenteller wegvalt, zal het je hall-sensor zijn.
Of een complete nieuwe/tweedehands verdeler plaatsen, of een nieuw hall-sensortje plaatsen.
Succes

gertie (0) PRO, 16 jaar geleden

probeer maar eens een nieuwe bobine komt veel voor bij dit bouwjaar !

gr . gertie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.