Volkswagen Sharan: Gloeien

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 tdi

2 problemen:

Gloeien: de auto wil koud niet starten. moeten erg lang door starten en dan met veel rook gaat hij aan de gang. duidelijk geen voorgloeiing. nieuwe gloeiers er in, nieuwe temperatuursensor, nieuw gloei relais in zekering kast. als we dit relais door verbinden gloeid hij wel. aansturing op het relais is ok goed! staat gewoon 12,5 volt op. massa is goed. Kan iemand mij vertellen waar of er nog een ander relais zit of dat er een ander bekend probleem is.
met uitlezen zijn er geen foutcodes.

Lopen.
Als de auto loopt dan is er niks meer aan de hand. maar als je van continu rijden in eens wil inhalen dan begind de motor verschrikkelijk te roken en moet je gewoon terug schakelen. wel hebben we gezien dat er lucht mee de pomp in gaat maar kunnen we geen lek vinden. wie o wie helpt ons

SciroccoGT

Geplaatst door SciroccoGT (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

arie

op het brandstoffilter bevind zicht een terugslagklep, daar zit waarschijnlijk het probleem dat er lucht mee de pomp in gaat. wat betreft het roken, waarschijnlijk blijft de regelklep van de EGR-klep hangen. de EGR opzich kun je afdoppen dmv een metalen plaatje.

[url=http://imageshack.us][img]http://img183.imageshack.us/img183/6677/...[/img][/url] [url=http://imageshack.us][img]http://img142.imageshack.us/img142/197/e...[/img][/url]

wat betreft gloeien, een TDI gloeit niet onder deze tempratuur, dat de auto slecht start komt waarschijnlijk niet door het niet gloeien, maar door lucht wat zich in de leiding bevind.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.