Volkswagen Sharan: Motor loopt op 2 pitten en slaat af.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo ,

Ik ben gisteren bij de garage geweest om een alarm in het motor management te laten resetten. Het alarm betrof een lambda sonde achter de cat. Deze heb ik voor orgineel verv. en hierna laten resetten. Na het resetten wilde ik wegrijden en nu loopt de motor op 2 pitten . Motor slaat af en totaal geen vermogen meer.
Terug naar de garage en na het uitlezen van de auto blijkt en een probleem te zijn met cilinder 1 en 3.
Ik heb zelf de bogies vervangen ( orgineel) en loopt nog steeds zeer slecht. Ook de oude lambda sonde even teruggezet maar dit helpt ook niet. Het lijkt net of er tijdesn het resetten het motormanagement helemaal van slag is.

Heeft iemand een suggestie misschien?
alvast bedankt...

richard

Richard9675

Geplaatst door Richard9675 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

vonken deze cilinders wel

Richard9675 (0), 17 jaar geleden

Hallo ,

Ze vonken volgens mij wel maar zeer onregelmatig lijkt het wel. Ik vind het wel erg toevallig dat na de reset van de motormanagement de problemen zijn ontstaan. Zou het eventueel de bobiene kunnen zijn? Het uitlees systeem gaf aan cilinder 1 en 3.

Richard9675 (0), 17 jaar geleden

Garage heeft de bedrading doorgemeten en geconstateerd dat en een connector vervuild was en dit de oorzaak was. Langdurig zoeken hiernaar was nodig en leverde een vette rekening op.

Problemen zijn nu wel verholpen.

Bedant voor het meedenken

groeten Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.